Account
Logo
Zoeken
4.8 °C
© WâldNet

Politie beëindigt feest op industrieterrein: geen boetes

zo 9 januari 2022, 10.55 uur

DRACHTEN - De politie heeft zaterdagavond een feest beëindigd in een loods aan het Stuurboord in Drachten. De politie kwam omstreeks 22.00 uur met meerdere eenheden ter plaatse en heeft iedereen verzocht om weg te gaan.

Met meerdere eenheden was de politie ter plaatse gekomen omdat er sprake zou zijn van een grote groep. Uiteindelijk werkte iedereen mee en gaven de feestgangers gehoor aan de oproep om huiswaarts te keren. Het zou gaan om zo'n 50 personen.

Namen genoteerd

Agenten zijn twee uur later opnieuw ter plaatse gekomen om te controleren of het feest daadwerkelijk beëindigd was. De deur werd toen geforceerd om binnen te komen. De politie laat weten dat er nog een kleine groep mensen aanwezig was. Zo'n zeven mensen zouden nog aan het opruimen zijn geweest. De namen van deze mensen zijn door de agenten genoteerd.

Geen boetes

Navraag bij de politie leert dat er die avond geen boetes zijn uitgedeeld voor het organiseren en/of bezoeken van het illegale feest. Dit heeft volgens de politie o.a. te maken met het feit dat het feest op een privé-terrein zou zijn. De handhaving van de coronamaatregelen (zoals de 1.5 meter regel) is niet mogelijk op privéterrein.

Dit soort feesten en de keuze tot eindigen feesten vallen onder eindverantwoordelijkheid van de gemeente. De gemeente kan ook bestuurlijke maatregelen nemen. Er zal nog overleg plaatsvinden tussen de politie en gemeente over eventuele sancties.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

regionaal nieuws

Stroomstoring treft deel van Dokkum

Stroomstoring treft deel van Dokkum


regionaal nieuws

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM