Account
Logo
Zoeken
6.2 °C
Bezorgsupermarkt Picnic gaat los in Drachten
© WâldNet

Bezorgsupermarkt Picnic gaat los in Drachten

do 6 januari 2022, 10.30 uur

DRACHTEN - Online supermarkt Picnic gaat op 19 januari van start in Drachten. Dat betekent dat Drachtsters vanaf dat moment kunnen profiteren van de elektrische bezorgwagentjes van de websuper en hun boodschappen gratis thuis kunnen laten bezorgen. Na Leeuwarden staat nu dus ook Drachten op de Picnic-kaart.

Inwoners van Drachten kunnen zich vanaf nu al aanmelden door de app te downloaden op hun telefoon en zich in te schrijven. Picnic bezorgt de boodschappen inmiddels gratis thuis bij ruim 650.000 klanten verdeeld over ruim 125 locaties in Nederland.

Vijfeneenhalf jaar geleden ging de websuper van start in Amersfoort, om vervolgens uit te breiden naar grote en kleinere plaatsen in ons land. Een aantal steden waar Picnic recent van start ging waren bijvoorbeeld Hoorn, Maastricht, Oss en nu dus ook Drachten.

Tweede locatie in Friesland

"Na Leeuwarden volgt nu dus Drachten", aldus mede-oprichter van Picnic Michiel Muller. "We zijn heel blij om steeds meer klanten in het hoge noorden te kunnen bedienen. Uitbreiden in Friesland stond al even op ons verlanglijstje en dat de tweede locatie nu een feit is voelt goed." Drachten is volgens Muller een heel geschikte plaats om naar uit te breiden, aangezien het een echte gezinsstad is. "Het is bekend dat gezinnen het steeds drukker hebben en hoe fijn is het dat ze dan niet hun kostbare tijd aan het doen van boodschappen hoeven besteden," zegt Muller.

Daarnaast is online bestellen bij Picnic ook goed voor het milieu. Doordat mensen zelf niet meer naar de supermarkt rijden, wordt er ook minder CO2 uitgestoten. De wagentjes waarmee Picnic bezorgt zijn elektrisch, stil en compact. Picnic maakt daarnaast een einde aan voedselverspilling, omdat het alleen díe levensmiddelen inkoopt die daadwerkelijk door klanten zijn besteld. Op die manier gaat er niets verloren.

Registeren in de app

Al voordat de elektrische wagentjes van Picnic daadwerkelijk rondrijden, kunnen inwoners van Drachten zich inschrijven op de app. "Eenmaal op de wachtlijst wordt iedereen gefaseerd toegelaten. Hoe eerder mensen de app downloaden en zich inschrijven, hoe eerder ze aan de beurt zijn", aldus Muller.

De bezorging vindt plaats vanuit een lokaal distributiepunt van de online supermarkt in de stad. Deze zogeheten hub is gevestigd aan De Boeg in Drachten. De online supermarkt gaat hier van start met zes bezorgwagentjes en twintig runners, ofwel bezorgers. In de loop van het jaar zal dat aantal zijn uitgebreid naar tien wagentjes en dertig runners. De hub heeft een oppervlakte van 700 vierkante meter.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws


regionaal nieuws

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe