19.1 °C

Foto: provincie Fryslân

Volgende week stremming Schreiersbrug bij Dokkum

ma 03 januari 2022 20.00 uur

DOKKUM - In de tweede week van januari is de Schreiersbrug in Dokkum gestremd. Dit is nodig om de huidige onderhoudswerkzaamheden af te ronden. De stremming is van zondag 9 januari 18.00 uur tot maandag 17 januari 6.00 uur.

Door de stremming is de provinciale weg N361 tussen de rotonde Lauwersseewei / Rondweg-Noord en de rotonde Centrale As niet begaanbaar. Dit geldt ook voor de parallelweg N361 ter hoogte van Schreiersbrug, tussen Hogedijken en Harddraversdijk.
De onderdoorgang Tichelwei is niet gestremd.

Tijdens de eerste stremming in november is de brug gereed gemaakt voor brugbediening op afstand en zijn er onderdelen gedemonteerd voor renovatie. Tijdens deze tweede stremming in januari 2022 worden de hameistijlen, heugelstangen en balans weer teruggeplaatst.

Na aanleg van de Centrale As in 2016, werd de rondweg opgewaardeerd tot autoweg. Hierbij kwam de Schreiersbrug in beheer en onderhoud bij de provincie Fryslân. Met het onderhoud aan de brug en het gereed maken voor brugbediening op afstand, wil de provincie klaar zijn voor de toekomst.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws