Account
Logo
Zoeken
18.1 °C
© WâldNet

Eigenaren zien levenswerk in vlammen op gaan

zo 2 januari 2021, 16.20 uur

DRACHTEN - Het was een gigantische domper op de feestvreugde met de jaarwisseling voor de eigenaren van hun bus genaamd Grutte Pier. Even na middernacht werden zij gebeld dat hun camperbus in lichterlaaie stond. De bus stond geparkeerd aan de Janssenlaan in Drachten en brandde volledig uit.

Veel herinneringen verloren gegaan

Met de busbrand ging tien jaar aan herinneringen verloren. In de bus lagen namelijk veel souvenirs van binnen- en buitenlandse trips. Van posters en toegangsbandjes van festivals tot een kussentje van de voormalig eigenaren van de bus, de Limburgse band Dixie Aces.

Festivals en autocrosses

De bus werd door een groep vrienden gebruikt voor autocrosses en festivals. Zo gingen ze bijvoorbeeld al zeven jaar naar een festival in het Duitse dorpje Loreley. De laatste keer dat de bus werd gebruikt, was voor een autocross in Toldijk afgelopen zomer.

Restauratie

Wegens corona gingen veel van deze evenementen niet meer door. Daarom stond de bus sinds drie weken geparkeerd aan de Janssenlaan in Drachten. Het komende jaar zou de bus volledig opnieuw in de verf worden gezet. Daarnaast hoopten ze nog veel dagtripjes te kunnen maken met deze camper. Dit is nu helaas niet meer mogelijk.

20.000 euro

In de camperbus zaten negen slaapplekken, een volledige keuken en een grote partytent voor buiten waaronder gezellig met de hele groep buiten gegeten en gedronken kon worden. De eigenaren van de bus schatten de schade op zo'n 20.000 euro. Alles is door de brand verloren gegaan.

Levenswerk verloren gegaan

De groep vrienden is behoorlijk aangeslagen door de gebeurtenis. Ze kunnen er niet bij dat iemand moedwillig hun levenswerk heeft verwoest. Naast de bus vonden zij nog een stukje jerrycan. Vermoedelijk is deze gebruikt bij het aansteken van de brand.

Getuigenoproep

Daarom zijn ze op zoek naar mensen die tussen 31 december 23.30 uur en 1 januari 00.15 uur iets verdachts hebben gezien op of om de Janssenlaan. Daarnaast hopen ze dat de daders, die hun dit hebben aangedaan, zich melden.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws