Account
Logo
Zoeken
10.5 °C
Ex-vriend (22) plaatst seksadvertentie online

Ex-vriend (22) plaatst seksadvertentie online

wo 15 december 2021, 14.30 uur

LEEUWARDEN - In een periode dat hij krap bij kas zat, eind 2019, stelde een ex-inwoner van Kortehemmen (22) zijn bankrekening beschikbaar aan Marktplaats-fraudeurs. Tussen de bedrijven door had de man zich ook nog schuldig gemaakt aan smaad. Woensdag veroordeelde de politierechter hem bij verstek tot vier weken cel.

Seksadvertentie

Op Speurders.nl had de verdachte een seksadvertentie geplaatst met het telefoonnummer van zijn ex-vriendin. "Bel mij voor een geile afspraak, ik ben overal voor in", luidde de tekst. De nietsvermoedende vrouw kreeg vervolgens telefoontjes van mannen die seks met haar wilden hebben. De vrouw moest veel moeite doen om de advertentie te laten verwijderen.

Marktplaats-fraudeurs

Bij de politie had de verdachte toegegeven dat hij achter de advertentie zat. Het was een soort wraakactie omdat zijn ex hem bleef lastigvallen. Een paar maanden eerder had hij zijn bankrekening laten gebruiken door Marktplaats-fraudeurs. Mensen die dachten dat ze iets op Marktplaats hadden gekocht werden slachtoffer van oplichters, die door middel van phishing - een online oplichtingstruc - behoorlijke bedragen van bankrekening van de gedupeerden afschreven.

Met de noorderzon vertrokken

Er was in elk geval 2500 euro overgeboekt op de rekening van de verdachte. Ook dit ontkende de man niet. Destijds zat hij in een begeleid wonen-project in Kortehemmen. Hij verklaarde dat hij veel blowde en schulden had en wel wat extra's kon gebruiken. De man woont niet meer in Kortehemmen, hij is met de noorderzon vertrokken.

'Een misselijke wraakactie'

De man verscheen woensdag ook niet op de zitting van de politierechter. De officier van justitie noemde het plaatsen van de seksadvertentie 'een misselijke wraakactie'. Zij eiste zes weken cel. De rechter maakte er vier weken van, zij hield er rekening mee dat de feiten meer dan twee jaar oud waren.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Dodenherdenking in Drogeham

Dodenherdenking in Drogeham


regionaal nieuws

Dodenherdenking bij kruiskerk in Burgum

Dodenherdenking bij kruiskerk in Burgum


regionaal nieuws

Jaarlijkse Dodenherdenking Soensterdijk

Jaarlijkse Dodenherdenking Soensterdijk




regionaal nieuws

Inbraak bij Kapsalon Promise in Drachten

Inbraak bij Kapsalon Promise in Drachten