Account
Logo
Zoeken
8.5 °C

Gemeente helpt in strijd tegen menstruatie-armoede

wo 10 november 2021, 10.34 uur

DRACHTEN - De gemeente Smallingerland helpt zijn inwoners een hand in de strijd tegen menstruatie-armoede. Waar nodig komen tampons, maandverband of andere hygi├źnemiddelen te liggen, die bestemd zijn voor vrouwen en meisjes die ze zelf niet kunnen bekostigen. Bestaande initiatieven, zoals die van vijf meiden in Drachten, worden eventueel ook gesteund. Met die toezegging kwam wethouder Bert Westerink van Smallingerland tijdens de gecombineerde vergadering van Het Debat en Het Besluit dinsdagavond in Smallingerland.

De stap wordt gezet op initiatief van D66-raadslid Roy Postma-Drent. "Inkomen mag geen reden zijn dat onze inwoners in de knel komen", aldus Postma, die constateerde dat op scholen voldoende materiaal voor vrouwen en meisjes beschikbaar is. Niet alle raadsleden waren direct voorstander van het voorstel. "Reden is dat het achterliggende, structurele probleem - armoede dus - veel beter kan worden aangepakt", aldus CU-raadslid S. Roelofs.

"Het is schrijnend dat we in de gemeenteraad over dit probleem moeten praten. De verzorgingsstaat in Nederland brokkelt af en de gemeente moet aan de achterkant de boel weer oplappen", vond Peter Lesterhuis van GroenLinks. Hij kreeg bijval van Anton Pieters van de PvdA: "Het probleem zou niet moeten bestaan, net als een initiatief als de voedselbank". ELP-fractie is voorstander van een rede aanpak en sprak zich tegen de motie van D66 uit. De overige raadsleden stemden er mee in.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsPoll: Wat is jouw favoriete sport om te doen?

Fietsen  
18.4%
Hockey  
1.4%
Tennis / padel  
3.9%
Schaatsen  
2.9%
Voetbal  
7.2%
Zwemmen  
6.3%
Ik sport niet....  
29.5%
Iets anders...  
30.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


kwijt / misdaad in je straat

Blauwe gebreide apenknuffel verloren

Blauwe gebreide apenknuffel verloren
regionaal nieuws

Eenzijdig ongeval op de uitvoegstrook van de N31

Eenzijdig ongeval op de uitvoegstrook van de N31
regionaal nieuws

Scooterrijder gewond na botsing door voorrangsfout

Scooterrijder gewond na botsing door voorrangsfout