10,5 °C

Syds Wiersma van Friso Bouwgroep laat wethouder Jouke Spoelstra de vorderingen zien van de bouw van het nieuwe zwembad in Buitenpost (foto: gemeente)

Bouw nieuw zwembad bereikt hoogste punt

do 04 maart 2021 10.23 uur

BUITENPOST - De bouw van het nieuwe zwembad in Buitenpost heeft het hoogste punt bereikt. Dat meldt de gemeente Achtkarspelen. Vorig jaar mei zette wethouder Jouke Spoelstra samen met aannemer Friso Bouwgroep de eerste schep in de grond. "Met deze mijlpaal is het nieuwe zwembad weer een stap dichterbij", zegt Jouke Spoelstra.

Materiaalgebruik

Wat opvalt, nu het hoogste punt is bereikt, is de bijzondere vorm van het dak met zijn in het oog springende houten dakconstructie. Het ontwerp van het zwembad is gemaakt door Slangen+Koenis architecten. Robbert Muskens van Slangen+Koenis: "In Buitenpost staan prachtige statige herenhuizen en sfeervolle jaren dertig woningen, die zijn opgetrokken uit baksteen en afgewerkt met sierlijsten. Door te kiezen voor een eigentijds metselwerk in een rode baksteen en deze te combineren met een rand van schoonbeton panelen, krijgt het gebouw een moderne, warme en tijdloze uitstraling."

Het volledige dak wordt voorzien van zonnepanelen en er zal gebruik worden gemaakt van een warmte-terugwinsysteem, een waterbuffer waarin restwarmte kan worden opgeslagen en led-verlichting door het hele gebouw.

Planning

De bouwwerkzaamheden liggen op schema. Naar verwachting is de bouw van het bad in het derde kwartaal van dit jaar klaar en kan er gezwommen worden. Nadat de bouw van het nieuwe zwembad is afgerond wordt het oude bad gesloopt. Op deze plek komt een (multifunctioneel) parkeerplein. Ook wordt het zuidelijk entreegebied rondom het nieuwe bad opnieuw ingericht.

 

Regionaal nieuws

zaterdag 25 september

Jaarlijkse fruitdag bij de Spitkeet