Account
Logo
Zoeken
8 °C
Eis half jaar cel voor bedreiging met vuurwapen

Eis half jaar cel voor bedreiging met vuurwapen

di 8 december 2020, 16.05 uur

LEEUWARDEN - Twee inwoners van Den Haag (20 en 29 jaar oud) die in de nacht van 22 juni op de Melkkelder in Drachten twee mannen, een 26-jarige Groninger en een 35-jarige man zonder vaste verblijfplaats, met een vuurwapen zouden hebben bedreigd, hoorden dinsdag bij de Leeuwarder rechtbank celstraffen van een half jaar plus drie maanden voorwaardelijk tegen zich eisen.

Schoudertasje afgeven

De verdachten kwamen de mannen ‘s nachts tegen op straat. Volgens de slachtoffers haalde de 20-jarige een vuurwapen tevoorschijn. Hij laadde het pistool door en richtte het op hun. De mannen zetten het op een lopen. Eentje verstopte zich achter een auto. Toen de verdachten hem zagen, dwongen ze hem zijn schoudertasje af te geven. De man kreeg het tasje ook weer terug.

Drugsdealen

De Hagenaars bivakkeerden destijds in Drachten. Ze gaven toe dat ze ze bezig hielden met drugsdealen, maar ze zouden de twee mannen niet hebben bedreigd. Volgens hun was het precies andersom gegaan: de mannen zouden hun hebben bedreigd. Het drugsdealers zijn, die hen beschouwden als concurrenten. Een van de Hagenaars zou al eens in opdracht van een van de twee zijn mishandeld met een honkbalknuppel.

Schot gelost

De twee werden ‘s nachts aangehouden in een woning aan de Melkkelder. Omdat er een wapen in het spel was, werd de aanhouding verricht door het arrestatieteam. Daarbij werd een schot gelost. In de woning werd cocaïne en heroïne aangetroffen. Beide verdachten zijn geen onbekenden van Justitie, ze hebben allebei een strafblad. Bij de jongste kon volgens de reclassering gesproken worden van “een chronische criminele leefstijl”.

“Toe aan een ander leven”

Ze zouden deze keer bereid zijn om mee te werken aan een behandeling en andere bijzondere voorwaarden die de rechtbank zou opleggen. De oudste had tegen de reclassering gezegd dat hij “toe is aan een andere leven”. Officier van justitie Erik Veen geloofde niets van het verhaal van de verdachten. De verklaringen van de slachtoffers komen volgens de officier “behoorlijk overeen”.

De rechtbank doet op 22 december uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369


regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartijregionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
27.4%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.4%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.7%
Geen mening  
27.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!regionaal nieuws

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

regionaal nieuws

Streep door gaswinning boven Schiermonnikoog

Streep door gaswinning boven Schiermonnikoog