Account
Logo
Zoeken
14.2 °C
Zorgen in Smallingerland over misbruik jongeren

Zorgen in Smallingerland over misbruik jongeren

do 19 november 2020, 14.08 regionaal

DRACHTEN - Het seksueel misbruik van jongeren baart de gemeente Smallingerland ernstige zorgen. "Kwetsbare jongeren worden geronseld met een mobieltje of geld. Ze belanden dan in een circuit waar je niet in terecht wil komen. Het is heel moeilijk om daar een vinger achter te krijgen.", aldus burgemeester Jan Rijpstra in een reactie op vragen van Pvda-raadslid Jan Veldkamp.

De gemeente probeert in nauwe samenwerking met jeugdzorginstellingen als Woodbrookers in Kortehemmen en betrokken instanties het misbruik aan te pakken. "De samenwerking is geïntensiveerd. Wekelijks is er overleg. In alle onderzoeken komen ook wel verdachten in beeld", aldus burgemeester Rijpstra. Hij benadrukte dat niet alleen jongens maar ook meisjes in de leeftijd tot zestien jaar slachtoffer zijn. De problematiek speelt niet alleen bij jeugdzorginstellingen, maar ook in de asielzoekerscentra. Met het COA, Vluchtelingenwerk en andere betrokken instellingen wordt daar ook geprobeerd om het seksueel misbruik en prostitutie inzichtelijk te krijgen.

Melden
Insteek van de intensieve samenwerking van alle betrokkenen is om de daders in de kraag te vatten. Tegelijkertijd hoopt burgemeester Rijpstra dat mensen melden zodra ze ook maar een vermoeden van misbruik hebben.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws