Account
Logo
Zoeken
12.4 °C
Betalen voor parkeren op terrein Achtzaligheden
© WâldNet |  Parkeerterrein Achtzaligheden

Betalen voor parkeren op terrein Achtzaligheden

vr 6 november 2020, 11.22 uur

DOKKUM - De parkeerautomaten op het parkeerterrein Achtzaligheden in de binnenstad van Dokkum worden binnenkort weer geactiveerd. De blauwe zone verdwijnt. De gemeenteraad van Noardeast-Fryslân stemde donderdagavond in met de Programmabegroting 2021.

De VVD, FNP en PvdA probeerden een en ander nog te voorkomen met een aanpassing. Ze wensten, via een amendement, dat de helft van het parkeerterrein een blauwe zone blijft. De partijen kregen alleen steun van S!N en daarmee werd het amendement verworpen met 16 stemmen tegen en 12 voor.

De aanleiding van het amendement was de herinrichting van de Markt in Dokkum. Daarbij ging een aantal parkeerplaatsen verloren. Er zouden afspraken met de ondernemersvereniging zijn gemaakt over de blauwe zone op de Achtzaligheden ter compensatie. Deze wordt nu weer omgezet tot betaald parkeren.

De tijdsduur van betaald parkeren in de binnenstad werd deze avond wel uitgebreid via een amendement van de VVD, S!N, FNP, PvdA, ELP-NEF en CDA. Binnenkort kan er maximaal één uur worden geparkeerd. Deze tijdsduur was tot op heden een half uur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Worden eilanders anders behandeld door de lokale politie?

Ja  
53.3%
Nee  
26.7%
Geen idee  
20%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




ondernemend nieuws

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp



regionaal nieuws

Vrouw (33) twee maanden de cel in voor stalken huisarts

Vrouw (33) twee maanden de cel in voor stalken huisarts