27,3 °C

© WâldNet |  De gemeenteraad buigt zich op 29 oktober 2020 over het voorstel

Parkeertarieven omhoog, detailhandel 'not amused'

zo 18 oktober 2020 17.40 uur

DOKKUM -

Ondernemers van de Dokkumer binnenstad zijn ontstemd over de verhoging van de parkeertarieven met 10 cent per half uur. Bovendien stelt het college aan de raad voor om weer betaald parkeren in te voeren voor het parkeerterrein Achtzaligheden. De Ondernemersvereniging Dokkum (OVD) schrijft aan het college van B&W: "Als dit besluit doorgang krijgt, heeft dit grote negatieve gevolgen voor de binnenstad van Dokkum."

Beide maatregelen leveren de gemeente Noardeast-Fryslân 77.000 euro per jaar op. Het college vindt de verhoging gerechtvaardigd omdat er sinds 2013 geen indexatie meer heeft plaatsgevonden.

De OVD wijst het college op een belofte waarbij meer parkeerplaatsen waren beloofd na het wegvallen van plekken op de Markt. "Ruim de helft van de parkeerplaatsen is verdwenen bij de verbouwing en de gemeente heeft toegezegd dit wegvallen te zullen compenseren. Daarvan is nog niets zichtbaar en er is bij ons zeer weinig bekend over plannen of voornemens. De OVD herhaalt het standpunt dat de compensatie voor deze weggevallen plekken in de binnenstad gevonden zou moeten worden."

"Zolang dit niet gerealiseerd is, vragen wij de gemeente om de tijdelijke situatie met blauwe zones op de Helling en de Achtzaligheden zo te laten en niet terug te keren naar betaald parkeren op die plekken." aldus de OVD. Ook de verhoging schoot de vereniging in het verkeerde keelgat. "In de binnenstad is steeds meer te zien dat winkeliers het moeilijk hebben, zeker nu ook de coronacrisis in Dokkum zijn gevolgen heeft. Daarnaast wordt de parkeeropbrengst nu gebruikt om een gat in de meerjarenbegroting op te vullen."

De gemeenteraad buigt zich op 29 oktober 2020 over dit (en andere voorstellen) om de begrotingen voor de komende jaren 'rond' te krijgen.

 

Regionaal nieuws

27,3 °C

9 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.