Account
Logo
Zoeken
10.8 °C
Nieuw: sprint in Kollum om Foekje Dillema te eren
Foto: Kollum Actief

Nieuw: sprint in Kollum om Foekje Dillema te eren

wo 16 september 2020, 18.10 uur

KOLLUM - Op 22 oktober van dit jaar wordt in Kollum een hardloopwedstrijd georganiseerd ter ere van Foekje Dillema. Het betreft een sprint van 100 meter bij verzorgingstehuis Meckama State. Foekje Dillema was één van de beste Friese atletes ooit en ze woonde ook in het verzorgingstehuis. De hardloopwedstrijd wordt ook naar haar vernoemd: de Foekje Dillema-bokaal.

De sprint wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. Voor de zomer is een baan van 100 meter gerealiseerd (op het bestaande betonpad) en de start is direct onder de grote afbeelding van atlete Foekje Dillema op de muur van Meckema state. Er zal een officiële tijdwaarneming plaatsvinden en iedere loper krijgt 2 keer de kans om zijn of haar snelste tijd neer te zetten. De baan van 100 meter is geschikt voor 2 hardlopers per heat.

De start is om 15.00 uur, waarbij de eerste serie heats gestart wordt met de 16 vrouwelijke sporters en direct daarna de 2e serie heats met de 16 mannelijke sporters. Totaal kunnen er dus maximaal 16 vrouwen en 16 mannen aan mee doen van diverse sporten. De organisatie nodigt van elk van de volgende sporten 2 mannelijke en 2 vrouwelijke deelnemers uit nl: hardlopen( atletiek), schaatsen, wielrennen, voetbal, fierljeppen, korfbal, kaatsen en een vrije categorie. De beide winnaars (man /vrouw) ontvangen de 1e Foekje Dillema Bokaal.

Vanwege de coronacrisis moet de organisatie het dit jaar klein houden, dit geldt ook voor de publieksaantallen (maximaal 100 personen). Het terrein zal daarom met hekken worden afgezet.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Motorrijder gewond bij botsing met auto

Motorrijder gewond bij botsing met autoregionaal nieuws

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe
kwijt / misdaad in je straat

Overleden kat/poes gevonden

Overleden kat/poes gevonden