Account
Logo
Zoeken
6.9 °C
Medewerkers werkvoorziening met de dood bedreigd

Medewerkers werkvoorziening met de dood bedreigd

vr 11 september 2020, 14.55 uur

LEEUWARDEN - Een inwoner van Buitenpost (36) heeft eind vorig jaar en begin dit jaar drie medewerkers van werkvoorziening MOA in Surhuisterveen serieus bedreigd. Via Whatsapp en via de telefoon kregen de slachtoffers te maken met doodsbedreigingen, een van hen kreeg een foto van een granaathuls toegestuurd.

“De bovenste laag” van het bedrijf
Vrijdag op de zitting van de politierechter ontkende de Buitenposter niet dat hij de afzender was. Hij voegde er aan toe dat de bedreigingen niet uit de lucht kwamen vallen. Ze waren volgens hem vooral bedoeld voor “de bovenste laag” van het bedrijf. Zijn bedoeling was om misstanden bij werkvoorziening MOA – voorheen Caparis – aan te kaarten. Volgens hem heerste er “een angstcultuur”.

Binnen vijf minuten op non-actief
Nadat hij zijn grieven een keer in een gesprek met de wethouder had uitgesproken, was het volgens hem razendsnel einde verhaal wat zijn dienstverband betrof. “De wethouder zei, ik bel wel even en binnen vijf minuten stond ik op non-actief”, aldus de Buitenposter. Door het ontslag was hij volgens eigen zeggen “compleet ontregeld”. “Ik vond het zo gemeen dat ik zo behandeld ben”.

Alcoholgebruik
Hij gaf toe dat hij had gedronken, toen hij de appjes had verstuurd. Het alcoholgebruik zou een belangrijke reden voor zijn ontslag zijn geweest: hij zou onder invloed op zijn werk zijn verschenen. Niks van waar, volgens de verdachte. “Dat bestrijd ik met alles wat ik in me heb”. De enige reden was volgens hem dat hij met de wethouder had gesproken.

“Het was gewoon onmacht”
Ondanks alles konden de bedreigingen bewezen worden en veroordeelde de rechter de man tot een werkstraf van 30 uur, plus 30 uur voorwaardelijk. “Het was gewoon onmacht”, verzuchtte de Buitenposter. “Het lastige is, dat u dat weet, de anderen weten het niet”, zei de rechter.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'


regionaal nieuws

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehageregionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
27.4%
Nee  
54.3%
Maakt me niet uit  
18.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!regionaal nieuws

Ochtendrit na kroegavond wordt hele dure grap

Ochtendrit na kroegavond wordt hele dure grap

regionaal nieuws

Stroomstoring treft regio Eanjum

Stroomstoring treft regio Eanjum