Account
Logo
Zoeken
18.9 °C
Wadopera gaat door; organisatie zet vol in op 2021

Wadopera gaat door; organisatie zet vol in op 2021

vr 4 september 2020, 11.50 uur

PEAZENS - De opera Peter Grimes, die oorspronkelijk in september van dit jaar zou worden opgevoerd op het Wad bij Paesens-Moddergat, is verplaatst naar 2021. Deze unieke productie gaat nu in première op 17 september 2021. In september 2020 start een extra auditieronde voor zowel professionele als (top)amateurzangers.

Voor de groots opgezette opera waren de voorbereidingen in volle gang, toen begin dit jaar het coronavirus roet in het eten gooide. Een flinke tegenslag voor initiatiefnemer en dirigent Arnaud Oosterbaan en zijn team, die zich gedwongen zagen een besluit te nemen over het voortbestaan van hun droom. Wat volgde was een periode van bezinning en overleg met de betrokkenen. "Ik was onder de indruk van de steun die werd uitgesproken door fondsen, partners, subsidieverstrekkers en de uitvoerenden. Het werd al snel duidelijk dat het enthousiasme voor de Wadopera nog onverminderd groot is," vertelt Oosterbaan.

"Er is bovendien duidelijk behoefte aan mooie dingen aan de horizon, iets om naar uit te kijken na deze crisistijd. Natuurlijk realiseren wij ons dat de wereld nog steeds in grote onzekerheid verkeert maar we willen vertrouwen hebben in de toekomst. We zijn enorm verheugd dat we ons publiek straks alsnog kunnen verwelkomen achter de dijk bij Paesens-Moddergat."

De Wadopera
De Wadopera Peter Grimes vindt plaats op een unieke locatie: achter de dijk bij Paesens-Moddergat (Fryslân). Ruim 150 uitvoerenden; zangers, musici en acteurs vertellen het aangrijpende verhaal van visser Peter Grimes met als decor het Wad. Met prachtige filmische muziek van componist Benjamin Britten nemen dirigent Arnaud Oosterbaan en regisseur Paul Carr het publiek mee naar een kleine, met zichzelf worstelende gemeenschap.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Bewoner opvanglocatie Holwert bijt beveiliger in de arm

Bewoner opvanglocatie Holwert bijt beveiliger in de armregionaal nieuws

Geen vervroegde evaluatie inspraak Smallingerland

Geen vervroegde evaluatie inspraak Smallingerlandregionaal nieuws

ELP Smallingerland: 'Drugshandel op Marrekrite-steigers'

ELP Smallingerland: 'Drugshandel op Marrekrite-steigers'