Account
Logo
Zoeken
7.5 °C
Laatste kans voor hardleerse winkeldief

Laatste kans voor hardleerse winkeldief

di 18 augustus 2020, 15.00 uur

LEEUWARDEN - Voor vier winkeldiefstallen moest een Drachtster (31) zich maandag voor de rechter verantwoorden. In november vorig jaar – tot twee keer toe – en maart en april van dit jaar had de Drachtster dingen gestolen. De medewerkers van plaatselijke supermarkten kennen de Drachtster inmiddels, de man heeft een strafblad van 13 pagina’s met veel winkeldiefstallen.

In elkaar geslagen
Hij zei zelf dat hij in een supermarkt zelfs al een keer mee naar achteren was genomen voor hij goed en wel de toegangspoortjes was gepasseerd. Uit het zicht van het winkelend publiek was hij volgens zijn zeggen in elkaar geslagen. “Ik had op dat moment nog niets gedaan”, klaagde de verdachte. Ze zouden hem met vier, vijf man te grazen hebben genomen. “Ik ben een paar keer in mijn ribben getrapt”.

Koffiepads en parfum
Hij had van alles gestolen, van vleeswaren en kaas tot koffiepads en parfum. Het meeste verkocht hij door, om van de opbrengst drugs te kopen. Een inkomen had hij niet. “Mijn bewindvoering was nog niet rond”, verduidelijkte hij. Momenteel zit hij vast. Hij zei dat hij goed in zijn vel zit, hij gebruikt niet meer. “Ik ben ook gewoon met roken gestopt”.

Vijf voor twaalf
Volgens de officier van justitie is het voor de Drachtster vijf voor twaalf. “De deur van de ISD (opname in een kliniek voor stelselmatige daders – red.) staat op een kier”. De officier sprak van “een kantelpunt”. De man kreeg nog een laatste kans. Hij moet zich melden bij de reclassering, moet meewerken aan een behandeling – eventueel inclusief detox – en hij moet meewerken aan schuldhulpverlening.

Proberen vol te houden
Voor de winkeldiefstallen eiste de officier 12 weken cel waarvan 9 weken voorwaardelijk, proeftijd 3 jaar. De rechter nam de eis over. “Het is fijn om te horen dat het goed met u gaat, nu moet u proberen vol te houden”, gaf de rechter de Drachtster nog mee.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Worden eilanders anders behandeld door de lokale politie?

Ja  
57.1%
Nee  
20.3%
Geen idee  
22.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!






ondernemend nieuws

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp





regionaal nieuws

Vrouw (33) twee maanden de cel in voor stalken huisarts

Vrouw (33) twee maanden de cel in voor stalken huisarts