Account
Logo
Zoeken
6.1 °C
Noardburgumer heeft meer dan een kilo wiet en hasj
De Noardburgumer kreeg een werkstraf van 150 uur

Noardburgumer heeft meer dan een kilo wiet en hasj

vr 14 augustus 2020, 13.20 uur

LEEUWARDEN - Drie mannen die betrokken waren bij een kleine wietplantage - 28 planten - in een woning aan de Wismastate in Leeuwarden, zijn vrijdag veroordeeld tot geldboetes en een werkstraf. De woning stond op naam van een 24-jarige Leeuwarder. Toen de politie in de nacht van 28 april reageerde op een melding van geluidsoverlast, waren de twee andere verdachten, een 21-jarige Leeuwarder en een 24-jarige Noardburgumer, in de woning, samen met de 18-jarige vriendin van de bewoner.

Tweeënhalve fles wodka
De agenten zagen dat de mannen bezig waren in een tent waar wietplanten in stonden. Even later kwam ook de bewoner thuis. Die zei vrijdag op de zitting van rechter Gustaaf Wijnands dat hij tijdens de politieverhoren ten onrechte had gezegd dat de twee medeverdachten ook betrokken waren bij de kwekerij. Hij zou als gevolg van veel teveel drank - hij had volgens eigen zeggen tweeënhalve fles wodka op - 'onstabiel' zijn geweest en zijn doorgedraaid.

Voorwaardelijke straf
Zijn medeverdachten zeiden dat ze een paar keer de plantjes water hadden gegeven en als beloning wat wiet hadden gekregen. Wijnands geloofde ze niet. Volgens officier van justitie Tjerk Buma had vooral de jongste van de drie het nodige te verliezen: hij liep in een proeftijd en had nog 130 dagen voorwaardelijke celstraf boven zijn hoofd hangen. Wijnands veroordeelde de Leeuwarders tot geldboetes van 750 euro. De rechter zette 14 dagen van de voorwaardelijke straf van de 21-jarige om in een werkstraf van 60 uur.

Meer dan een kilo hasj en wiet
De Noardburgumer kreeg een werkstraf van 150 uur. Behalve dat hij had deelgenomen aan de hennepkwekerij had de man eind februari vorig jaar meer dan een kilo hasj en wiet - waarvan een deel wietgruis - in huis.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Tweede editie Oldtimerdag in De Westereen

Tweede editie Oldtimerdag in De Westereen

kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij