Account
Logo
Zoeken
14.4 °C
© Jochem Wiersma

Schoolkinderen tijdelijk in dorpshuis De Terp

zo 9 augustus 2020, 22.50 uur

EASTERNIJTSJERK - De schoolkinderen van Oosternijkerk krijgen de komende tijd les in dorpshuis De Terp aan de Fiver. De kinderen van groep 1 t/m 5 van basisschool Wrâldwizer krijgen daar vanaf 17 augustus een plekje. Het gaat om 1 of 2 jaar.

Voor de school is het een mooie oplossing omdat er op de plaats van de huidige school een nieuw kind-centrum kan worden gebouwd. Het dorpshuis krijgt op deze wijze een flinke financiële impuls om het gebouw te moderniseren.

In de wintermaanden ontstond het idee om het dorpshuis beschikbaar te stellen als tijdelijke locatie voor de Wrâldwizer. In de gesprekken tussen het schoolbestuur, de gemeente en het dorpshuis is dit idee verder uitgewerkt en concludeerden alle drie partijen dat dit een mooie en passende oplossing is. De gemeente biedt op deze manier de school passende vervangende huisvesting, de school heeft een passende tijdelijke locatie en het dorpshuis krijgt een flink bedrag als begin voor de verbouw van het dorpshuis.

In de afgelopen twee maanden is het dorpshuis verbouwd als school en staan er tijdelijke units klaar voor de kleuters om op 17 augustus a.s. om 8.30 uur feestelijk in gebruik te nemen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
Poll: Is het een gemeentelijke taak om subsidie te verlenen aan Pride-boten?

Ja  
8.7%
Nee  
91.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Verzoek tot handhaven bij Kallemooi op Schiermonnikoog

Verzoek tot handhaven bij Kallemooi op Schiermonnikoog