Account
Logo
Zoeken
17.8 °C
Hulpverlener met mes bedreigd: 2 dagen cel

Hulpverlener met mes bedreigd: 2 dagen cel

do 28 mei 2020, 19.00 uur

LEEUWARDEN - Een 45-jarige inwoner van Jistrum is donderdag veroordeeld tot een celstraf van twee dagen, voor het bedreigen en mishandelen van een medewerker van hulpverleningsinstantie JIJ Centraal. De Jistrumer had de hulpverlener tegen een muur gedrukt en bedreigd met een mes.

Groot slagersmes
De Jistrumer had na een woordenwisseling de deur dichtgegooid. Toen de hulpverlener opnieuw aanbelde, vloog de deur open en pakte de verdachte de man bij de jas. De Jistrumer had een groot slagersmes in de hand en drukte de ander tegen een muur. ‘Ik steek iemand in de borst of in de keel’, zou de Jistrumer hebben geroepen. Het slachtoffer zou later verklaren dat hij geen kant op kon. De verdachte kwam ‘erg dreigend’ op hem over.

Wisselende stemmingen
De Jistrumer zei tegen rechter Klaas Bunk dat hij last heeft van wisselende stemmingen. Hij kan het ene moment aardig zijn en het andere moment agressief. ‘Het kan zomaar wisselen, van uur tot uur’, zei de man. Volgens hem weet iedereen uit zijn omgeving dat, inclusief het slachtoffer. ‘Ik heb mijn stemming niet onder controle, iedereen wordt ervoor gewaarschuwd’, aldus de verdachte.

‘Symbolisch afdoen’
Officier van justitie Sus Broekstra vond dat er bij het opleggen van een straf rekening mee gehouden moest worden dat de Jistrumer verminderd toerekeningsvatbaar was. Ook was de zaak al meer dan twee jaar oud: het speelde zich af in april 2018. De man had twee dagen vastgezeten, dat was ook de straf die de rechter moest opleggen, vond de officier. ‘Laten we het symbolisch afdoen’, zei de officier. Zij wees er nog op dat ze een gevangenisstraf had geëist als de zaak sneller bij de rechter was gekomen. Rechter Bunk nam de eis over.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fries EU-debat vindt plaats in Gorredijk

Fries EU-debat vindt plaats in Gorredijk

Poll: Wat vind jij de beste bijdrage van de EU voor jou?

De euro! Geen gedoe met geld op vakantie  
38.1%
Vrij reizen en werken in EU-landen  
31.9%
Miljardenbijdragen voor regionale ontwikkeling  
8.1%
Gezamenlijke aanpak migratie / klimaatbeleid  
21.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




kwijt / misdaad in je straat

Gestolen fiets in Drachten

Gestolen fiets in Drachten

regionaal nieuws

Drama in Drachten: zelfdoding op openbare plek

Drama in Drachten: zelfdoding op openbare plek