17.9 °C

Wêz Handich/DOW pakt punt in Zuidwolde

ma 2 december 2019, 15.26 uur

ROTTEVALLE - Zondag stond voor Wêz Handich/DOW de uitwedstrijd tegen ZKC in Zuidwolde op het programma. Na een overwinning tegen de Waterpoort een week eerder waren de blauwhemden vol vertrouwen. Mede omdat de combinatie uit Rottefalle en Eastermar vorig zaalseizoen tweemaal wist te winnen van de Zuidwoldenaren.

Om klokslag 14:30 klonk het beginsignaal van wat een spannende wedstrijd zou worden. Wêz Handich/DOW ging goed van start. Na 20 seconden spelen stonden de blauwhemden al met 0-1 voor. ZKC wist zich echter snel te herstellen en maakte de gelijkmaker. 1-1. Vervolgens was het weer de beurt aan de blauwhemden. In vier aanvallen werd er namelijk vier keer gescoord 1-5. De bliksemstart kreeg helaas geen vervolg, want na 20 minuten spelen was de stand wederom gelijk getrokken door ZKC. 9-9. Sterker nog. Ditmaal wist ZKC zelfs door te drukken. Dit resulteerde in een ruststand van 12-10.

Na de rust ging ZKC op dezelfde voet verder. Na amper een minuut gespeeld te hebben had de club uit Zuidwolde namelijk al 2 keer gescoord. 14-10. Gelukkig wist Wêz Handich/DOW net op tijd weer aan te haken en scoorden de blauwhemden hun eerste doelpunt na de rust. 14-11. Tot acht minuten voor tijd bleef ZKC op voorsprong staan, maar na een doorloopbal en een strafworp voor de ploeg van coach Pieter Alberda werd de score weer gelijk getrokken. 17-17. Het leek er op dat de blauwhemden nu door konden drukken, maar een aantal domme overtredingen zorgden voor een 20-19 achterstand met nog 10 seconden te spelen. Wêz Handich/DOW leek dus tegen de eerste nederlaag in de zaal aan te lopen, maar dankzij een mazzeltje kregen de blauwhemden nog één laatste kans.

Een schotbeweging van de Wêz Handich/DOW leidde tot een springende tegenstander, wat vervolgens weer leidde tot een strafworp. 20-20. De opluchting was van de gezichten af te lezen en de gelijke eindstand voelde als een winstpunt.