Account
Logo
Zoeken
21.2 °C

7500 euro boete voor supermarkt in Earnewâld

vr 21 juni 2019, 15.40 regionaal

EARNEWALD - Een supermarkt in Earnewâld heeft in juni een dwangsom van 7500 euro ontvangen van de gemeente Tytsjerksteradiel. De supermarkt opende op Pinksterzondag de deuren van de winkel en koffie-gelegenheid en dit is volgens de gemeentelijke winkeltijden-wet niet toegestaan.

VVD-raadslid Dineke Wagenaar stelde donderdag in de raadsvergadering vragen over de kwestie. De familie runt al meer dan 20 jaar de supermarkt en de situatie wordt zolang ook al gedoogd. Wagenaar meldde dat de familie woensdag werd gebeld over de handhaving en op de betreffende zondag stond er ook een controleur voor de deur om te kijken of ze geopend waren. "De familje fielt har - yn har wurden - oerfallen." Wagenaar wilde weten waarom het op deze manier is gegaan.

Burgemeester Jeroen Gebben liet weten dat de gemeente gewoon moest handhaven op het moment 'dat de gemeente signalen krijgt'. Een medewerker had op Facebook gelezen dat de supermarkt open zou zijn en tevens had een andere supermarkt aangegeven dat hij zijn winkel ook zou openen als de gemeente de situatie zou toestaan.

Er werden regels overtreden met effecten voor andere ondernemers. "Dan moat de gemeente handhave" zo liet de burgemeester weten. Hij verwees verder naar een memo die de raadsleden woensdag hebben ontvangen over deze zaak. "Mear ha ik hjir net oer te sizzen."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws