Account
Logo
Zoeken
15.8 °C
Foto: Geert Huisman

Leerlingen maken kennis met techniek

za 25 mei 2019, 17.05 uur

NOARDBURGUM - Basisschoolleerlingen van Tytsjerksteradiel maakten vrijdag en zaterdag kennis met techniek op het Techics4U-evenement in de ENGIE Centrale bij Noardburgum. Het 'event' werd georganiseerd door de Technetkring Tytsjerksteradiel.

Tijdens het Technics4U-evenement was er voor de leerlingen van alles te doen, te zien en te beleven. Op vrijdag kwamen ruim 400 leerlingen van groep 7 van basisscholen langs. Er werd getoond hoe leuk techniek kan zijn. Daarnaast gingen ze zelf aan de slag met een uitdagende opdracht.

De kinderen ontvingen vrijdag een aantal waardebonnen en een gereedschapskist. De bonnen waren op zaterdag tijdens de 'open dag' bij deelnemende bedrijven in te leveren. Voor iedere bon kregen de kinderen een ander stuk gereedschap waarmee ze een gereedschapskist konden vullen.

De deelnemende bedrijven waren: Weg- en waterbouw bedrijf C. van der Adel aan de Mr. W.M. Oppedijk van Veenweg 22k, Hightech elektronicabedrijf Interay Solutions aan de Florynwei 9, Mobiliteitscentrum AutoSchat en Fietsspecialist Giant Store Burgum en Loon- en aannemersbedrijf Van der Meulen uit Suwâld.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws