Account
Logo
Zoeken
12 °C
Potloodventer: 'Hand op bijbel, ik was het niet'

Potloodventer: 'Hand op bijbel, ik was het niet'

wo 24 april 2019, 13.44 uur

LEEUWARDEN - Twee vrouwen die op 2 september vorig jaar hun hondjes uitlieten bij het Boppefjild bij Olterterp, schrokken zich een hoedje toen ze onverhoeds werden geconfronteerd met een potloodventer. De man stond naast het bospad met zijn broek op de knieën en zwiepte zijn penis in het rond. Ondanks de grote schrik had een van de dames de tegenwoordigheid van geest om een foto van de potloodventer te maken voor hij wegfietste.

Hand op de bijbel
Degene die op de foto stond zat woensdag tegenover politierechter Marijke Jansen. De man, een 56-jarige Drachtster, ontkende echter in alle toonaarden dat hij zijn geslachtsdeel aan de dames had laten zien. ‘Ik sta met mijn oren te klapperen. Ik zweer met de hand op de bijbel en op het graf van mijn moeder dat ik dat niet heb gedaan. Dit past niet bij mij, ik ben een preutse en verlegen jongen’, zei de Drachtster.

Liegen dat ze barsten
Volgens hem had hij de dames aan zien komen en was hij keurig naast het bospad gaan staan om ze te laten passeren. Vervolgens was hij weer op de fiets gestapt. ‘Ze hebben het verhaal uit hun duim gezogen, ze liegen dat ze barsten’, zei de Drachtster over de twee vrouwen die aangifte hadden gedaan. Officier van justitie Charlotte Cromwell hechtte de meeste waarde aan wat de vrouwen hadden verteld.

Geen hoger beroep
Rechter Jansen dacht er ook zo over. ‘Anders is het onverklaarbaar dat zij contact opnamen met de politie. Uit hun verklaringen blijkt dat ze echt aangedaan waren’. De rechter legde een boete op van 250 euro. Hetzelfde bedrag was de Drachtster in eerste instantie ook als transactie aangeboden. Hij had de transactie niet betaald omdat hij het niet eens was met de beschuldigingen. Nadat de rechter vonnis had gewezen zei hij dat hij geen hoger beroep zou aantekenen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat vindt u van het besluit om OPA te stoppen met papierinzameling?

Een goed besluit, veiligheid gaat voor  
17.9%
Jammer, het had anders opgelost kunnen worden  
26.9%
Onterecht, OPA moet kunnen doorgaan  
55.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!
regionaal nieuws

Peperdure gevolgen na weigeren bloedtest na coffeeshopbezoek

Peperdure gevolgen na weigeren bloedtest na coffeeshopbezoek


regionaal nieuws

Dollemansrit met 153 km/u waar 60 is toegestaan

Dollemansrit met 153 km/u waar 60 is toegestaan


regionaal nieuws

Man uit Ternaard (63) kijkt te diep in glaasje

Man uit Ternaard (63) kijkt te diep in glaasje