Account
Logo
Zoeken
17.6 °C
Foto: Geert Huisman

Echtpaar Haarsma uit Drogeham 65 jaar getrouwd

ma 15 april 2019, 12.51 uur

DROGEHAM - Loco-burgemeester Jouke Spoelstra bezocht op maandag het echtpaar Haarsma uit Drogeham. Zij vieren die dag hun 65-jarig huwelijksjubileum.

De heer S. Haarsma (08-03-1932) en mevrouw J. Haarsma-Dijkstra (08-12-1933) leerden elkaar kennen tijdens een dorpsfeest in Augustinusga. Het paar trouwde op 15 april 1954 in Achtkarspelen. Zij hebben 3 kinderen, 6 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen. Mevrouw Haarsma-Dijkstra komt uit Stroobos. Na hun huwelijk zijn ze in Drogeham gaan wonen, waar de heer Haarsma altijd heeft gewoond. Het echtpaar woonde de eerste 11 jaar in een noodwoning bij zijn ouders op het erf. Daarna woonden ze 40 jaar in hetzelfde huis aan de Dykswal in Drogeham. Het paar is 5 jaar geleden kleiner gaan wonen en verhuist naar de Slotstraat.

Tot ze trouwden werkte mevrouw Haarsma-Dijkstra in de huishouding en in winkels. De heer Haarsma heeft o.a. 20 jaar als lasser gewerkt in Leeuwarden en daarna nog 15 jaar bij Taxicentrale Waaksma. Zijn grote hobby was houtsnijwerk. Mevrouw Haarsma-Dijkstra heeft als hobby breien voor het goede doel en ze gaat één keer per week naar de gymnastiekles. Het echtpaar woont nog zelfstandig en redt zichzelf prima met boodschappen doen en koken.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Gewonde bij eenzijdig ongeval op Schoterlandseweg

Gewonde bij eenzijdig ongeval op Schoterlandseweg


Poll: Is het een gemeentelijke taak om subsidie te verlenen aan Pride-boten?

Ja  
8.7%
Nee  
91.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Verzoek tot handhaven bij Kallemooi op Schiermonnikoog

Verzoek tot handhaven bij Kallemooi op Schiermonnikoog