Account
Logo
Zoeken
5.5 °C
Foto: Geert Huisman

Echtpaar Haarsma uit Drogeham 65 jaar getrouwd

ma 15 april 2019, 12.51 uur

DROGEHAM - Loco-burgemeester Jouke Spoelstra bezocht op maandag het echtpaar Haarsma uit Drogeham. Zij vieren die dag hun 65-jarig huwelijksjubileum.

De heer S. Haarsma (08-03-1932) en mevrouw J. Haarsma-Dijkstra (08-12-1933) leerden elkaar kennen tijdens een dorpsfeest in Augustinusga. Het paar trouwde op 15 april 1954 in Achtkarspelen. Zij hebben 3 kinderen, 6 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen. Mevrouw Haarsma-Dijkstra komt uit Stroobos. Na hun huwelijk zijn ze in Drogeham gaan wonen, waar de heer Haarsma altijd heeft gewoond. Het echtpaar woonde de eerste 11 jaar in een noodwoning bij zijn ouders op het erf. Daarna woonden ze 40 jaar in hetzelfde huis aan de Dykswal in Drogeham. Het paar is 5 jaar geleden kleiner gaan wonen en verhuist naar de Slotstraat.

Tot ze trouwden werkte mevrouw Haarsma-Dijkstra in de huishouding en in winkels. De heer Haarsma heeft o.a. 20 jaar als lasser gewerkt in Leeuwarden en daarna nog 15 jaar bij Taxicentrale Waaksma. Zijn grote hobby was houtsnijwerk. Mevrouw Haarsma-Dijkstra heeft als hobby breien voor het goede doel en ze gaat één keer per week naar de gymnastiekles. Het echtpaar woont nog zelfstandig en redt zichzelf prima met boodschappen doen en koken.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
76.9%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.2%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381