Account
Logo
Zoeken
14.3 °C
Foto: Geert Huisman |  Meer dan twee jaar lang werd er gewerkt aan de renovatie van het schip

Tewaterlating beurtschip Grouw

vr 12 april 2019, 20.01 uur

EARNEWALD - Na meer dan twee jaar renovatie van al het ijzerwerk in Drogeham en nu een jaar timmeren en schilderen in Eernewoude is het beurtschip Grouw klaar. Vrijdag werd de restauratie van het beurtscheepje Dorp Grouw afgerond met een feestelijke tewaterlating bij het Skûtsjemuseum in Earnewâld. Wethouders Gelbrig Hoekstra (Tytsjerksteradiel) en Harjan Bruining (Achtkarspelen) zijn hierbij aanwezig.

Samenwerking
De gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel zijn in november 2015 samen met het lokale bedrijfsleven het werkervaringsproject gestart. Een team van werkzoekenden heeft het beurtschip weer in de oude luister teruggebracht. Het schip ‘Dorp Grouw’ is het laatst bewaarde beurtschip van Fryslân. Na haar werk als beurtschip, heeft het schip dienstgedaan als plezierjacht, vissersboot en woonboot. Begin 2011 is het schip gekocht door de stichting ‘Dorp Grouw’. De stichting is bijzonder blij met het resultaat waarmee een prachtig scheepje is behouden voor Fryslân.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Geen vervroegde evaluatie inspraak Smallingerland

Geen vervroegde evaluatie inspraak Smallingerlandregionaal nieuws

ELP Smallingerland: 'Drugshandel op Marrekrite-steigers'

ELP Smallingerland: 'Drugshandel op Marrekrite-steigers'Poll: Zijn de schrikhekken effectief voor een veilige rotonde voor fietsers?

Ja  
26%
Nee  
74%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!