Account
Logo
Zoeken
13.9 °C
Mannen stelen babyvoeding voor China
De babyvoeding - melkpoeder - was volgens de verdachte 'goed te verkopen'

Mannen stelen babyvoeding voor China

vr 12 april 2019, 13.35 uur

LEEUWARDEN - Een ex-inwoner van Burdaard (32) struinde op 2 maart vorig jaar samen met een kompaan supermarkten in Dokkum, Gytsjerk en Leeuwarden af om babyvoeding te stelen. De twee liepen tegen de lamp. De Burdaarder, hij woont sinds enige tijd in Noord-Holland, werd vrijdag door de politierechter in Leeuwarden veroordeeld tot een grotendeels voorwaardelijke gevangenisstraf.

‘Goed te verkopen’
De mannen hadden babyvoeding gestolen bij de Jumbo en de Albert Heijn in Dokkum en ze waren langs geweest bij de Albert Heijn in Gytsjerk en de Jumbo in Leeuwarden. De babyvoeding - melkpoeder - was volgens de verdachte ‘goed te verkopen’. In die tijd gingen hele partijen babyvoeding naar China. De medeverdachte, hij is eerder al veroordeeld, had een garagebox waar de blikken melkpoeder werden opgeslagen.

Gat in de hand
De Burdaarder zei dat hij was ‘meegesleurd’ door de andere man. Hij had financiële problemen en kon het geld goed gebruiken. Er was meer aan de hand: de man gebruikte cocaïne, hij gokte en volgens zijn toenmalige vriendin had hij een gat in de hand. De laatste tijd ziet het er een stuk rooskleuriger uit. Hij heeft zich gemeld bij de verslavingszorg, hij heeft een gesprek met de GGZ gehad en zijn baas helpt hem met zijn schulden. De reclassering wil toezicht houden en dat hij zich laat behandelen.

Snelrechtprocedure
Verder zou de man een drugsverbod moeten krijgen en schuldhulpverlening. De rechter nam al die punten overen veroordeelde de Burdaarder tot een celstraf gelijk aan het voorarrest – vier dagen – plus 38 dagen voorwaardelijk. ‘Ik vind het vooral belangrijk dat het goed met u blijft gaan. Dat u doorgaat op de weg waar u nu zit’, aldus de rechter. De andere verdachte kreeg in maart vorig jaar via een snelrechtprocedure een gevangenisstraf van twee weken, plus zes weken voorwaardelijk.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Geen vervroegde evaluatie inspraak Smallingerland

Geen vervroegde evaluatie inspraak Smallingerlandregionaal nieuws

ELP Smallingerland: 'Drugshandel op Marrekrite-steigers'

ELP Smallingerland: 'Drugshandel op Marrekrite-steigers'Poll: Zijn de schrikhekken effectief voor een veilige rotonde voor fietsers?

Ja  
26%
Nee  
74%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!