Account
Logo
Zoeken
1.7 °C
Wagenborg test bochtafsnijding vaargeul

Wagenborg test bochtafsnijding vaargeul

wo 3 april 2019, 9.48 uur

HOLWERT - De werkzaamheden aan de bochtafsnijding op de vaarverbinding Holwerd - Ameland zijn praktisch afgerond door Rijkswaterstaat. Op vrijdag 12 april is de officiële oplevering en opening van de nieuwe vaargeul.

Testperiode
Doordat de betonning inmiddels is verlegd, varen de schepen van Wagenborg Passagiersdiensten sinds vrijdag door de afgesneden bocht in de vaargeul.

"Wij zullen de komende periode ondervinden hoe de nieuwe bochtafsnijding functioneert en doen praktijkervaring op. Hiermee kan Rijkswaterstaat eventuele puntjes op de i zetten, wanneer dat nodig blijkt. Wij kijken ernaar uit om na oplevering daadwerkelijk profijt te hebben van deze eerste bochtafsnijding!" zegt directeur Ger van Langen.

Vertragingen en kortetermijnoplossingen
De veerboot naar Ameland kampt al langere tijd met vertragingen door de toenemende vaargeulproblematiek. Wagenborg Passagiersdiensten, Rijkswaterstaat en de gemeente Ameland hebben binnen het Open Plan Proces (OPP) vijf maatregelen met elkaar afgesproken om de overlast voor reizigers op korte termijn te beperken. Het afsnijden van deze bocht is één van de twee maatregelen die Rijkswaterstaat voor haar rekening nam.

De rederij heeft drie van de vijf maatregelen inmiddels uitgevoerd. Zo is er een knip van een half uur in de dienstregeling opgenomen, is het logistieke proces rondom laden, lossen en bunkeren geoptimaliseerd en vaart er sinds het voorjaar een sneldienst.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Woning vol rook door pelletkachel

Woning vol rook door pelletkachel

regionaal nieuws

Open Sluis trekt honderden bezoekers

Open Sluis trekt honderden bezoekers
regionaal nieuws

Dorpen Oldtimer Evenement in Drachten

Dorpen Oldtimer Evenement in Drachten