Account
Logo
Zoeken
3.3 °C
Investering van 2 miljoen in 64 woningen in Kollum
Foto: WoonFriesland

Investering van 2 miljoen in 64 woningen in Kollum

ma 25 februari 2019, 12.40 uur

KOLLUM - WoonFriesland start deze maand met het moderniseren en verduurzamen van woningen aan de Tibeert en de Cantaart in Kollum. Eind april / begin mei zijn de woningen aan de Tsjerk Hiddesstraat aan de beurt.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het vervangen van badkamers en keukens. Ook energiebesparende maatregelen, zoals het plaatsen van zonnepanelen. In totaal gaat het om 64 woningen. Het complete project is half juli afgerond.

De woningen aan de Tibeert en de Cantaart krijgen nieuwe mechanische ventilatie en cv-installaties. Naast het vervangen van de badkamers en keukens, vervangt WoonFriesland daar ook de meterkasten. Op zoveel mogelijk daken komen zonnepanelen te liggen. Het voegwerk van de buitengevels wordt gecontroleerd en hersteld. Waar asbest is, wordt dat verwijderd, als dat nodig is om de werkzaamheden uit te kunnen voeren.

Woningen Tsjerk Hiddesstraat
In de woningen aan de Tsjerk Hiddesstraat vervangt WoonFriesland de keukens, badkamers en toiletten. Ook komen er nieuwe voordeuren. Bij de benedenwoningen brengt WoonFriesland vloerisolatie aan. De balkons en de dakbedekking van de bergingen worden gecontroleerd en hersteld. De schoorstenen krijgen onderhoud en het in de woning aanwezige asbest wordt waar nodig verwijderd.

Informeren huurders
Alle bewoners ontvangen van WoonFriesland een persoonlijk boekje met informatie. Hierin staat welke werkzaamheden op welk moment plaatsvinden. Ook staat erin beschreven hoe de bewoners zich daar zo goed mogelijk op kunnen voorbereiden. Vanaf half februari komt op de parkeerplaats bij de Tibeert het Informatiepunt Woonvragen te staan, waar bewoners met vragen bij ons terechtkunnen. Verder worden in de wijk bouwborden geplaatst.

Goed en betaalbaar wonen
Met de kwaliteitsverbetering investeert WoonFriesland als het sociaal verhuurbedrijf ruim 2 miljoen euro (incl. BTW) in Kollum. Zo werkt WoonFriesland door aan goed en betaalbaar wonen voor mensen die dat nodig hebben. Een goede balans tussen duurzaamheid, energiezuinigheid en betaalbare kwaliteit voor huurders is hierbij het uitgangspunt.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Woning vol rook door pelletkachel

Woning vol rook door pelletkachel

regionaal nieuws

Open Sluis trekt honderden bezoekers

Open Sluis trekt honderden bezoekers
regionaal nieuws

Dorpen Oldtimer Evenement in Drachten

Dorpen Oldtimer Evenement in Drachten