Account
Logo
Zoeken
12.9 °C
Vrouw (58) steelt voor 365 euro kleding bij C&A
De vrouw knipte bij 28 kledingstukken de labels eruit

Vrouw (58) steelt voor 365 euro kleding bij C&A

vr 7 december 2018, 13.50 uur

LEEUWARDEN - Nadat een inwoonster van Rottevalle eind 2015 een werkstraf had gekregen voor een winkeldiefstal, had ze beloofd dat ze het nooit weer zou doen. Datzelfde zei ze nadat ze begin augustus voor 365 euro aan kleding had gestolen bij de C&A in Drachten. Begin oktober was het weer raak: ditmaal werd de Rottevalse betrapt toen ze bij de H&M in Drachten drie kledingstukken wilde stelen. Ze bleek dezelfde dag ook spullen bij het Kruidvat te hebben gestolen.

Meewerken aan behandeling
Vrijdag kreeg de vrouw een allerlaatste kans van politierechter Jolanda Lootsma. Voor de drie diefstallen werd de Rottevalse veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van zes weken, proeftijd drie jaar. Ze komt onder toezicht van de reclassering en ze moet, als dat nodig blijkt te zijn, meewerken aan een behandeling en begeleiding van het zogeheten FACT-team.

Kleding in koeltas
De vrouw leek zich goed voorbereid te hebben op de diefstallen: bij de C&A had ze bij 28 kledingstukken de labels eruit geknipt. De kleren had ze in een big shopper gestopt die op haar rollator stond. De kleding die ze bij Hennes en Maurits stal had ze in een koeltas gestopt. Omdat zo'n tas van binnen is bekleed met aluminiumfolie, gaat het alarm niet af. De Rottevalse beweerde dat ze dat niet wist, maar daar geloofde officier van justitie Eelco Jepkema helemaal niets van. De officier had het idee dat de vrouw zich van de domme hield.

Psychische problematiek
Tegen de politie had de Rottevalse gezegd dat ze de kleren voor haar kleinkinderen had gestolen. Omdat zij en haar man onder bewind staan en van 70 euro in de week moeten leven, kon ze nooit wat voor haar kleinkinderen kopen. De vrouw zorgt voor haar man, die dementerend is. Beide kunnen niet of nauwelijks lezen en schrijven. De Rottevalse heeft haar kinderen moeten beloven dat ze niet meer uit stelen gaat. Behalve financiële problemen, speelt er in het gezin volgens de officier ook psychische problematiek. In verband met die problemen kreeg de vrouw nog een laatste kans. De opgelegde straf was gelijk aan de eis van de officier.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Motorrijder gewond bij botsing met auto

Motorrijder gewond bij botsing met autokwijt / misdaad in je straat

Overleden kat/poes gevonden

Overleden kat/poes gevonden


regionaal nieuws

Meer dan 40 bekeuringen bij verkeerscontrole

Meer dan 40 bekeuringen bij verkeerscontrole