Account
Logo
Zoeken
5.1 °C

Nordica stopt met vluchten vanaf Groningen Airport

ma 3 december 2018, 11.15 uur

EELDE - Luchtvaartmaatschappij Nordica stopt met de vluchten vanaf Groningen Airport Eelde naar Kopenhagen en München. Al eerder werd bekend dat Nordica het contract met de luchthaven had opgezegd en dat er door luchtvaartmaatschappij en luchthaven opnieuw werd onderhandeld. Helaas hebben Groningen Airport Eelde en Nordica geen passende oplossing kunnen vinden.

De vluchten worden door Nordica uitgevoerd tot en met 29 december 2018. Passagiers die tickets hebben geboekt voor een vlucht vanaf 30 december 2018 worden hierover geïnformeerd door Nordica. Voor vragen kunnen passagiers terecht bij de partij waar ze hun ticket hebben geboekt.

In gesprek met andere luchtvaartmaatschappijen
De luchthaven is in gesprek met andere luchtvaartmaatschappijen om te kijken of zij de vluchten naar Kopenhagen en/of München in 2019 kunnen overnemen. Marco van de Kreeke, directeur Groningen Airport Eelde: "Dat de routes naar Kopenhagen en München stoppen, is een tegenslag voor heel Noord-Nederland. We hopen daarom snel met een nieuwe partner een overeenkomst te sluiten. We zijn optimistisch dat een andere luchtvaartmaatschappij de routes gaat aanbieden."

Aanloopkosten hoger dan geprognosticeerd
Nordica kreeg vanuit het routefonds van Groningen Airport Eelde een financiële bijdrage voor de aanloopkosten. Hiervoor is een maximale bijdrage met Nordica overeengekomen. De aanloopverliezen vielen voor Nordica hoger uit dan geprognosticeerd. Dit komt door het annuleren van de vluchten naar Brussel en tegenvallende passagiersaantallen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Drachtster bedreigt en mishandelt vriendin

Drachtster bedreigt en mishandelt vriendin

regionaal nieuws

Schennispleger laat tot drie keer toe zijn piemel zien

Schennispleger laat tot drie keer toe zijn piemel zien


regionaal nieuws

Groen en spelen op het Raadhuisplein in Drachten

Groen en spelen op het Raadhuisplein in Drachten