Account
Logo
Zoeken
6.1 °C
Trochsetterspriis voor Burgumer Peter Schootstra
Omdat Peter Schootstra (midden) tijdens de ledenvergadering waarschijnlijk vanwege zijn werk op zee zou zitten, heeft hij de Trochsetterspriis donderdag al uitgereikt gekregen. De prijs werd uitgereikt door bestuursleden Ronald Zijlstra (links) en Mattie

Trochsetterspriis voor Burgumer Peter Schootstra

wo 21 maart 2018, 16.20 uur

BURGUM - Tijdens de algemene ledenvergadering van Dorpsbelangen Burgum is dinsdag de Trochsetterspriis 2018 toegekend aan Peter Schootstra uit Burgum. De Trochsetterspriis is in het leven geroepen om Burgumers die bijdragen aan een leefbaar en sociaal Burgum in het zonnetje te zetten.

Schootstra ontvangt de prijs voor zijn inzamelingsacties voor Voedselbank Tytsjerksteradiel. Zijn eerste schenking, 5 jaar geleden, bedroeg 400 euro. Dat bedrag is door de jaren opgelopen tot 7000 euro uitgereikt in februari van dit jaar.

Het inzamelen begon doordat Schootstra meedeed aan Alpe d’Huzes. Daarvoor had hij sponsorgeld nodig. Schootstra is in loondienst als garnalenvisser. Om donateurs te bedanken gaf hij ze een zakje garnalen. Daar kreeg hij weer geld voor wat hij doneerde aan De Voedselbank. Dit alles mede dankzij zijn gulle werkgever. Inmiddels steunen ook andere garnalenvissers zijn actie en schenken ze kistjes met garnalen. Ook krijgt hij regelmatig spontaan geld toegestopt en kan men ook voor frikandellen en kroketten bij hem terecht.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Tweede editie Oldtimerdag in De Westereen

Tweede editie Oldtimerdag in De Westereen

kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij