Account
Logo
Zoeken
11.9 °C
Boze Ureterper mept met bijl op salontafel

Boze Ureterper mept met bijl op salontafel

wo 21 maart 2018, 12.50 uur

LEEUWARDEN - De relatie tussen 51-jarige inwoner van Ureterp en diens vriendin is er eentje van aantrekken en afstoten. Dat had de vriendin in januari tegen de politie gezegd naar aanleiding van een aantal incidenten in en bij haar woning. Haar vriend moest woensdag voor de rechter verschijnen, hij kwam niet opdagen. Hij had op 28 december de ruit van de voordeur van de woning aan de Ikewei met de achterkant van een bijl ingeslagen.

Op de stoep
De man wilde naar binnen omdat er nog spullen van hem in de woning zouden staan. Zijn vriendin wilde volgens hem niet opendoen. Dat zou ze nooit doen als hij voor de deur stond, had hij aan de politie verteld. Een week later stond hij weer op de stoep. Ditmaal ging tot zijn eigen verbazing de deur wel open, nadat hij had aangebeld. De vriendin had opengedaan omdat ze bezoek verwachtte, van iemand anders.

Niet met koevoet gezwaaid
De verdachte stond voor de deur, met een bijl en een koevoet in de handen. Hij stormde naar binnen en al snel kregen de twee ruzie. De man sloeg met de bijl op de salontafel, met als resultaat een spleet in het hout van zo'n tien centimeter diep. Uiteindelijk verliet hij de woning toen het 'echte' bezoek arriveerde. Hij had achteraf verklaard dat hij snapte dat zijn vriendin zich bedreigd had gevoeld. Maar hij had volgens eigen zeggen niet, zoals de vriendin tegen de politie had gezegd, dreigend met de koevoet gezwaaid.

Crisisopvang
De man heeft een drugsverleden, zijn vriendin zou nog steeds heroïne gebruiken. Hij gebruikt methadon en woont nu in de crisisopvang in Burgum. De twee zouden nog steeds een relatie hebben. Vandaar dat officier van justitie Tjerk Buma met een eis kwam die er vooral op gericht was om nieuwe uitspattingen te voorkomen. Buma eiste een voorwaardelijke werkstraf van 80 uur met een proeftijd van twee jaar. De rechter nam de eis over. De verdachte moet zich melden bij de verslavingszorg en hij moet zich laten behandelen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Worden eilanders anders behandeld door de lokale politie?

Ja  
61.3%
Nee  
19.4%
Geen idee  
19.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Verliefde gevangenisbewaarder (24) lekte geheimen aan gevangene

Verliefde gevangenisbewaarder (24) lekte geheimen aan gevangene



ondernemend nieuws

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp



regionaal nieuws

Vrouw (33) twee maanden de cel in voor stalken huisarts

Vrouw (33) twee maanden de cel in voor stalken huisarts