Account
Logo
Zoeken
13.8 °C

Kamperen mag dichterbij boerderij

wo 7 februari 2018, 17.20 uur

DRACHTEN - De afstand tussen agrarische bedrijven en kleinschalige verblijfsrecreatie in de gemeente Smallingerland wordt aangepast. De afstand tussen boerderijen en mobiele kampeermiddelen wordt van honderd naar vijftig meter teruggebracht.

Door het indienen van een amendement probeerde de fractie van het CDA de situatie nog bij het oude te houden. De partij meent dat in de verruiming geen rekening wordt gehouden met geluidshinder, zoals het rammelen van voerhekken als de dieren op stal staan. Ook het lossen van krachtvoer en kunstmest door vrachtauto’s zou volgens raadslid Douwe Hiemstra als storend kunnen worden ervaren. ,,Dit kan bij een uitbreidings- of wijzigingsaanvraag voor een veehouderijbedrijf voor de nodige belemmeringen en frictie zorgen. En dat kan weer negatieve gevolgen hebben voor de eigenaar van het kleinschalige recreatieterrein, de recreant en de agrariër”, motiveerde hij.

Met de aanpassing hoopt de gemeente echter dat eigenaren van kampeerterreinen juist flexibeler worden. ,,Kampeermiddelen zijn geen geur- of geluidsgevoelige objecten. Boeren worden hierdoor niet belemmerd in hun werkzaamheden”, gaf wethouder Ron van der Leck aan. Hij ziet het als een kans voor ondernemers die specifieke kampeerterreinen hebben. ,,Als een kampeerder complete rust wil en tot tien uur uitslaapt, dan moet die niet op een terrein vlakbij een boer gaan kamperen. Vaak kiest deze gast bewust voor een bepaalde camping.”

Het CDA kreeg voor haar amendement geen steun en zag dat de rest van de raad zich achter de motivatie van Van der Leck schaarde.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Meer dan 40 bekeuringen bij verkeerscontrole

Meer dan 40 bekeuringen bij verkeerscontrole

regionaal nieuws

Woede op gemeente om uitstel MFC Burdaard besluit

Woede op gemeente om uitstel MFC Burdaard besluit
regionaal nieuws

Caravan belandt in sloot langs Trekweg

Caravan belandt in sloot langs Trekweg