Account
Logo
Zoeken
5.4 °C

Pas in november besluit over fietsbrug Dokkum

do 19 oktober 2017, 22.01 uur

DOKKUM - Er wordt pas in november een besluit genomen over de fietsbrug over het Dokkumer Grootdiep. Dat liet het college van burgemeester en wethouders weten tijdens de raadsvergadering in Dongeradeel. Het aanleggen van de brug kampt al met een maandenlange vertraging, maar het college lijkt ook weinig haast te maken met de fietsbrug. Op 14 september hield de bezwaarcommissie van de gemeente aan hoorzitting over de kwestie en de commissie heeft inmiddels een advies over de zaak uitgebracht. Dat advies is er al een tijdje, maar houdt het college nog even angstvallig stil, zo lijkt het.

Eerder sprak de gemeente erover dat uiterlijk in augustus 2017 de nieuwe brug gerealiseerd zou moeten zijn. Doordat er bezwaren werden ingediend vond er nog een hoorzitting over de brug plaats. Of de start van de aanleg van de brug dit jaar nog kan plaatsvinden is dus maar zeer de vraag. Het aanleggen van de brug is een lang gekoesterde wens van de gemeente Dongeradeel. Het biedt namelijk de mogelijkheid om de ontbrekende schakel in het fietsnetwerk in Dokkum zoals in het Gemeentelijk Verkeer – en Vervoer Plan Dongeradeel uit 2011 op te lossen.

De gemeente sloot al in mei 2015 een deal met de provincie Fryslân over het aanleggen van de brug en andere verkeerstechnische oplossing na de aanleg van De Centrale As. De nieuwe fiets- voetgangersbrug over het Dokkumer Grootdiep wordt volgens de gemeente ook aangelegd om het knelpunt van verkeersveiligheid op de Schreiersbrug aan te pakken. Het fietsverbod over die brug blijft ook nog van kracht. Er werden elf bezwaren tegen het verbod ingediend, maar de gemeente vond dat de bewoners onvoldoende recht van spreken hadden en weigerde de bezwaren.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
76.8%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.2%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381