Account
Logo
Zoeken
19.5 °C

Dorpshuis Trefpunt ontvangt 12.500 euro subsidie

za 21 januari 2017, 16.49 uur

KOLLUMERPOMP - Voor de realisatie van een multifunctionele vloer in de grote zaal heeft dorpshuis Trefpunt in Kollumerpomp een bijdrage van 12.500 euro ontvangen van het Oranje Fonds. Het bestuur van de stichting dorpshuis Trefpunt is zeer content met deze substantiële bijdrage. De realisatie van de plannen komt hiermee een stap dichterbij.

Stichting Dorpshuis Trefpunt exploiteert het dorpshuis in Kollumerpomp. Het dorpshuis biedt onderdak aan de kinderopvang, peuterspeelzaal, koersbalclub, gymnastiek- en volleybalvereniging en verder houdt de basisschool er haar gymnastieklessen. Daarnaast is het dorpshuis ieder weekend geopend als ontmoetingsplek voor de dorpsbewoners en worden er regelmatig activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Na 50 jaar trouwe dienst moet de houten vloer van de grote (sport)zaal in dorpshuis 't Trefpunt worden vervangen. Omdat er allerlei verschillende activiteiten plaatsvinden in deze zaal moet de nieuwe vloer geschikt zijn voor diverse doeleinden. Tegelijkertijd moet ook de verouderde verwarming worden vervangen. Hiermee verwacht het bestuur een flinke besparing op het energieverbruik te kunnen realiseren. Het is de bedoeling dat het project nog deze zomer wordt uitgevoerd.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo'n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fries EU-debat vindt plaats in Gorredijk

Fries EU-debat vindt plaats in Gorredijk

Poll: Wat vind jij de beste bijdrage van de EU voor jou?

De euro! Geen gedoe met geld op vakantie  
38.2%
Vrij reizen en werken in EU-landen  
32.1%
Miljardenbijdragen voor regionale ontwikkeling  
7.9%
Gezamenlijke aanpak migratie / klimaatbeleid  
21.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




kwijt / misdaad in je straat

Gestolen fiets in Drachten

Gestolen fiets in Drachten

regionaal nieuws

Drama in Drachten: zelfdoding op openbare plek

Drama in Drachten: zelfdoding op openbare plek