4 °C
© Jochem Wiersma |  De woning die pal naast de schuur stond kon behouden worden

Brand in garage naast woning bij Holwerd

za 03 december 2016 15.56 uur

HOLWERD - In een garage bij een woning aan de Ljouwerterdyk N357 in Holwerd is zaterdagmiddag brand uitgebroken. De brandweer werd rond 15.24 uur gealarmeerd en de brandweer van Ternaard was snel ter plaatse. Vanwege mogelijke waterwinning werd besloten om ook het korps van Ferwert naar de brand te sturen, maar ze hoefden uiteindelijk niet in actie te komen. De schuur was aan de woning gebouwd.

De brand werd ontdekt door de bewoner op het moment dat hij een brandlucht rook. De rook kwam hem tegemoet toen hij de meterkast opende. Boven in de schuur zag hij vervolgens al vlammen. Hij alarmeerde de brandweer. Vervolgens sloeg hij bovenin de schuur een raampje in en begon met een tuinslang de brand te bestrijden, maar kwam er al snel achter dat dit onbegonnen werk was.

De brandweer was de brand snel meester. De schuur raakte zwaar beschadigd maar de woning bleef behouden. Naast de brandweer en politie kwam uit voorzorg ook een ambulance ter plaatse. Omdat de woning direct aan de doorgaande weg staat en er hevige rookontwikkeling was heeft de politie de Ljouwerterdyk ten tijde van de brand gedeeltelijk afgesloten.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie