Account
Logo
Zoeken
18.3 °C
Minder parkeerplek in nieuw ontwerp De Kaden

Minder parkeerplek in nieuw ontwerp De Kaden

do 22 september 2016, 15.36 uur

DRACHTEN - De Kaden in Drachten wordt in 2017 opnieuw ingericht. Het college van B&W van de gemeente Smallingerland heeft deze week ingestemd met het nieuwe ontwerp voor de herinrichting. In het nieuwe ontwerp zijn volgens de gemeente reacties en ideeën van omwonenden (deels) meegenomen.

De parkeerplaatsen en laad- en losstroken zijn nader bepaald en soms wat verschoven ten opzichte van de eerste tekening. Daarbij blijven er nu totaal ruim 50 parkeerplaatsen voor bezoekers over (dit was 75). Verder worden er drie laad- en losplekken ingepast die geen dubbelgebruik meer kennen en die ongeveer overeenkomen met de huidige locaties. Deze stroken worden bovendien duidelijk in het straatbeeld aangegeven. De groenvakken zijn hier en daar wat verschoven en de centrale activiteitenruimte is teruggebracht van 50 meter lengte naar 35 meter. Ook de terrasruimte is inmiddels ingepast.

De komende tijd werkt de gemeente aan bestektekeningen en bestekramingen. Het streven is om de herinrichting van De Kaden in het tweede kwartaal van 2017 uit te voeren.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws