Account
Logo
Zoeken
22.7 °C

Akkoord over afronding Drachtstervaart West

wo 13 juli 2016, 12.15 uur

DRACHTEN - De gemeenteraad van Smallingerland heeft dinsdagavond een bedrag van bijna 1,3 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het afronden van plangebied Drachtstervaart West. Dankzij een amendement van het CDA en de ELP is het bedrag hoger dan in eerste instantie voorgesteld. "Wij vinden dat de beloftes aan de bewoners moeten worden waargemaakt", aldus CDA'er Jan Groen.

Het bedrag is nodig om de losse eindjes van het project op te lossen. In 2015 werd de projectovereenkomst van de gebiedsontwikkeling ten westen van de Piip-brêge ontbonden. Volgens de gemeente vanwege het wanpresteren van de toenmalig aannemer Vastgoed Noord Ontwikkeling en Realisatie BV / Wind Groep.

"Dit is geen fijn dossier", oordeelt wethouder Ron van der Leck, "Hier wordt ik triest van. We zitten met een wijk die in feiten niet af is, omdat de aannemer in gebreke is blijft. Wij hebben een verantwoordelijkheid. Ik kan me het gevoel van de bewoners goed voorstellen. Zij zijn hier gekomen met verwachtingen en ambities. Aan ons de taak om er voor te zorgen dat zij hier op ordentelijke manier kunnen verblijven."

Het totale project kost de gemeente al zo'n vijftien miljoen euro. In eerste instantie heeft de gemeente bij het voorstel om het plan af te ronden een aantal zaken 'gedownsized', om de kosten enigszins beperkt te houden. De passantenhaven was daar bij minimalistisch en steigervoorzieningen verdwenen. Na het amendement van het CDA en de ELP zijn die weer teruggedraaid, op de realisatie van één overbodige brug na.

Een meerderheid van de partijen stemde uiteindelijk in. "Knarsetandend gaan wij akkoord om de bewoners tegemoet te komen, alhoewel de gemeente in onze ogen in eerste instantie niet verantwoordelijk is voor deze situatie", verklaarde PvdA'er Jan Schaaf.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fries EU-debat vindt plaats in Gorredijk

Fries EU-debat vindt plaats in Gorredijk

Poll: Wat vind jij de beste bijdrage van de EU voor jou?

De euro! Geen gedoe met geld op vakantie  
29.9%
Vrij reizen en werken in EU-landen  
34.3%
Miljardenbijdragen voor regionale ontwikkeling  
9%
Gezamenlijke aanpak migratie / klimaatbeleid  
26.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Veertien jaar Gemeente Smallingerland op film

Veertien jaar Gemeente Smallingerland op film



kwijt / misdaad in je straat

Gestolen fiets in Drachten

Gestolen fiets in Drachten

regionaal nieuws

Drama in Drachten: zelfdoding op openbare plek

Drama in Drachten: zelfdoding op openbare plek