Account
Logo
Zoeken
15 °C
© Geurt P. Maassen van den Brink |  Het fietspad langs De Lantearne is op sommige momenten eerder een lange parkeerplaats....

Buurt klaagt over parkeerders op fietspad

do 30 juni 2016, 10.58 uur

SURHUISTERVEEN - Buurtbewoners van het MFC en De Lantearne aan de Jan Binneslaan in Surhuisterveen zijn er niet blij mee. Het nieuw aangelegde fietspad en stoep. Bezoekers hebben niet in de gaten dat er sprake is van een fietspad en parkeren achteloos hun voertuig midden op het fietspad. Dit zorgt volgens buurtbewoners voor overlast en onveilige situaties.

De gemeente Achtkarspelen laat in een reactie weten dat ze de problemen erkent en dat er een oplossing moet komen. "Er is gekozen voor een overrijdbare trottoirband. Waarschijnlijk gaan mensen hierdoor sneller op het fietspad parkeren. Voor het fietspad zijn andere stenen gebruikt dan in het voetpad, met een iets andere kleurstelling. Het kleurverschil tussen fiets- en voetpad is niet de veroorzaker van het probleem, want zowel op het fiets- als voetpad mag niet geparkeerd worden."

Achtkarspelen gaat in overleg met het MFC en De Lantearne omdat de overlast vooral veroorzaakt wordt door bezoekers. Ook gaat de gemeente werken om meer duidelijkheid te creëren voor automobilisten die willen parkeren. "Met de politie zijn we in gesprek over extra bebording en eventueel andere maatregelen."

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws


regionaal nieuws

Gewonde bij eenzijdig ongeval op Schoterlandseweg

Gewonde bij eenzijdig ongeval op Schoterlandseweg