17,9 °C

Ruim miljoen voor afronding Drachtstervaart

wo 22 juni 2016 20.10 uur

DRACHTEN -

De gemeente Smallingerland wil 1,15 miljoen euro uittrekken om het plangebied Drachtstervaart West af te ronden. In 2015 werd de projectovereenkomst van de gebiedsontwikkeling ten westen van de Piip-brêge ontbonden. Volgens de gemeente vanwege het wanpresteren van de toenmalig aannemer Vastgoed Noord Ontwikkeling en Realisatie BV / Wind Groep.

Destijds werd gesteld dat de financiële garanties niet geborgd kon worden. Dat hoofdstuk is inmiddels afgesloten. Smallingerland heeft inmiddels uitgezocht wat de mogelijkheden zijn om de gebiedsontwikkeling op een goede manier af te ronden. Met 1,15 miljoen euro worden onder andere een passantenhaven, steigervoorzieningen en een brug gerealiseerd. Het project zal dit jaar nog niet worden afgerond.

In een speciale Ronde Tafelbijeenkomst sprak een wijkbewoner in. Hij gaf aan dat de buurt nu lang genoeg in een bouwput heeft gezeten. Wel sprak hij uit dat speciale steigervoorzieningen als besparing zijn geschrapt. "Diegene die daar wonen, hebben hun huis gekocht in een bepaalde omgeving en dat is daar watersport. De besparingsactie is jammer, betreurenswaardig zelfs."

"We hebben keuzes gemaakt. Ik begrijp de vraag. Wij gaan het intern meenemen", gaf wethouder Ron van der Leck als reactie aan.

 

Regionaal nieuws

vandaag, 13.52 uur

Waterstanden zakken in de regio