4,4 °C

Dongeradeel behoudt stembureaus toch

do 28 januari 2016 23.52 uur

DOKKUM -

De gemeente Dongeradeel gaat voorlopig toch geen stembureaus schrappen. Dat liet burgemeester Marga Waanders donderdagavond weten tijdens de gemeenteraadsvergadering in Dongeradeel. Het college van burgemeester en wethouders had al besloten een aantal stembureaus in de dorpen sluiten, maar dat besluit werd tijdens de vergadering teruggedraaid.

Alle politieke partijen in de gemeenteraad van Dongeradeel waren echter tegen dat besluit en dienden een motie in. Die werd door het college overgenomen. Burgemeester Marga Waanders: "We hebben heel weloverwogen gezocht naar een goede balans tussen kostenefficiëntie en verdeling van stembureaus". Er wordt vanuit het Rijk namelijk een veel minder hoge bijdrage gestort voor de verkiezingen. Dat kost de gemeente Dongeradeel tijdens de eerstvolgende verkiezingen daardoor zo'n 40.000 euro.

De Kiesraad maakte onlangs bekend dat er voldoende ondersteuningsverklaringen zijn ingediend voor het houden van een referendum over het associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de organisatie van het referendum. Dit referendum wordt gehouden op woensdag 6 april 2016, gaat gepaard met een lagere Rijksbijdrage en daarom voor Dongeradeel aanleiding om naar de verdeling van stembureaus te kijken.

 

Regionaal nieuws

4,4 °C

9 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.