3,1 °C

Groen licht voor fusie dorpsscholen

wo 20 januari 2016 15.59 uur

DRACHTEN -

De gemeente Smallingerland heeft dinsdagavond ingestemd met de fusie van verschillende dorpsscholen. Binnen Opeinde, Oudega, Rottevalle en Drachtstercompagnie zullen de christelijke en openbare scholen binnen twee jaar fuseren. Hierdoor sluiten vier scholen de deuren.

Aanleiding voor de fusie van de scholen is de sterke terugloop van leerlingen. Om onderwijs in de dorpen te kunnen houden, is het samenvoegen noodzakelijk. Hierdoor verdwijnen de Bernebrêge in Opeinde, de Great Haarsmaskoalle in Oudega, De Finne in Rottevalle en De Skûle in Drachtstercompagnie.

De openbare koepelorganisatie OPO Furore en de protestants-christelijke PCBO Smallingerland zetten in op samenwerkingsscholen. In Rottevalle zal het bestuur van de fusieschool worden verzorgd door OPO Furore. In Opeinde, Oudega en Drachtstercompagnie gaat PCBO Smallingerland dat verzorgen.

Er waren een aantal partijen die in eerste instantie moeite hadden met de beoogde fusie. ,,Dit is echter een kans om onderwijs in de dorpen in stand te houden”, gaf Roel Haverkort van de PvdA aan. ,,Onder ouders, leraren en scholen is breed enthousiasme. Dan zijn wij overtuigd dat het een goed besluit is.”

Uit de speciale Ronde Tafelbijeenkomst van dinsdagavond bleek bovendien dat een enkele ouder van plan is om naar aanleiding van de fusie hun kind naar een een andere school te sturen.

 

Regionaal nieuws

3,1 °C

9 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.