Account
Logo
Zoeken
7.9 °C
Foto: Geert Huisman

Grote oefening BHV en Brandweer bij Biddle

di 29 september 2015, 22.15 uur

KOOTSTERTILLE - Oefen scenario:

Op maandagavond 28 september werd er door een aantal medewerkers van Biddle overgewerkt. Er is een bedrijvenavond waarbij verschillende bedrijven open zijn voor publiek.

Om 19.30 uur ontstaat door nog onbekende oorzaak brand in de CV ruimte achter in de fabriek met een doorslag naar de bovengelegen compressorruimte. Wanneer een van de werknemers dit signaleert doet zij een poging om de brand te blussen, door de hevige rook ontwikkeling kan deze medewerkster niet via de trap terug naar beneden om zichzelf in veiligheid te brengen. Bij haar bluspoging heeft zij brandwonden opgelopen aan haar handen.
Zij roept een collega die aan de ander kant van de hal bezig is op de heftruck stalplaats. De medewerker is daar bezig met soldeer werkzaamheden, hij loopt naar de CV ruimte waar de collega zichzelf niet in veiligheid kan brengen maar kan niets voor zijn collega betekenen.

Wanneer hij wil alarmeren ziet hij rook onder het bordes vandaan komen op de heftruck stalplaats waar hij met soldeer werkzaamheden bezig was. In een poging dit zo snel mogelijk te melden, wordt hij aangereden door een heftruck en komt hij onder de heftruck te zitten
De heftruck chauffeur is hevig geschrokken en heeft een gebroken arm maar kan toch brandalarm en melding van de aanrijding maken, hij wacht bij de persoon onder de heftruck op de komst van de BHV-ers.

Op het bordes boven de heftruck stalplaats is een bezoeker die daar niet weg kan komen, deze persoon kan door de rookontwikkeling niet geholpen worden door de BHV en dient door de Brandweer uit haar benarde positie gehaald te worden.

Bij het nalopen van de presentielijst blijkt dat er nog 1 bezoeker vermist is, de BHV weet deze persoon niet te lokaliseren. Echter hoort de brandweer deze bezoeker vanuit het toilet om hulp roepen en ook de laatste persoon wordt in veiligheid gebracht.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
66.8%
Ja, op aanvraag  
14.8%
Nee  
18.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk