Account
Logo
Zoeken
14.1 °C

Bijstandstrekker verkocht worst en kluste bij

do 21 mei 2015, 16.00 regionaal

LEEUWARDEN - Een 63-jarige Drachtster is donderdag door de politierechter in Leeuwarden bij verstek wegens uitkeringsfraude veroordeeld tot een werkstraf. De zaak was erg oud: de Drachtster ontving vanaf eind 2007 tot 1 maart 2010 een bijstandsuitkering. Hij had echter verzuimd aan de gemeente door te geven dat hij extra inkomsten had. Zo trainde hij een ploegje van Haulerwijkse Boys, waar hij een vergoeding van 150 euro per maand voor kreeg. Verder had hij een worstenhandeltje, dat tussen de tien- en dertienduizend euro per jaar opbracht.

In dezelfde periode bood de Drachtster zich in advertenties in de Leeuwarder Courant aan als klusjesman. Hij had voor ongeveer 12.000 euro onterecht aan uitkeringsgeld gevangen. De man stond ook terecht omdat hij een parketzaak in Stiens opgelicht zou hebben. In 2012 had hij bij zichzelf een laminaatvloer laten leggen en vervolgens ook bij zijn zoon en dochter in huis.

Hij had een aanbetaling gedaan, maar vervolgens zouden de betalingen gestopt zijn. Volgens zijn raadsvrouw heeft haar cliënt inmiddels het volledige bedrag, ruim 6300 euro, betaald. Rechter Jolanda Lootsma sprak de man vrij van oplichting, zij achtte niet bewezen dat hij de bedoeling had om de parketzaak op te lichten. De Drachtster heeft overigens wel een strafblad op dit gebied. Voor de uitkeringsfraude kreeg hij een werkstraf van 60 uur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws