Account
Logo
Zoeken
14.4 °C

Eind aan rotte plek centrum Surhuisterveen

do 12 maart 2015, 15.07 uur

SURHUISTERVEEN - Het verpauperde pand op de hoek van De Dellen en de Nije Jirden in Surhuisterveen wordt binnenkort opgeknapt. Onlangs is het pand overgegaan naar een nieuwe eigenaar. Die gaat het gebouw opknappen. Afgelopen weekend is al een start gemaakt met het opruimen van het terrein rond het gebouw.

Het zwaar verwaarloosde gebouw is een doorn in het oog van de inwoners van Surhuisterveen. Het staat aan de rand van het centrum op een in het oog springende locatie. Plaatselijk Belang Surhuisterveen en de gemeente Achtkarspelen hebben zich de afgelopen jaren ingespannen om de verpauperde locatie aan te pakken. Gesprekken met de toenmalige eigenaren liepen echter op niets uit.

Achter de schermen was de gemeente nauw betrokken bij de recente verwerving van het pand door de nieuwe eigenaar. Die gaat binnenkort met gemeente in gesprek over de herontwikkelingsplannen. Wethouder Marten van der Veen is bijzonder opgetogen dat deze rotte plek eindelijk opgeknapt wordt. "It wie ien fan myn grutte winsken om dizze situaasje foar it doarp en de gemeente op te kreazjen. Jierrenlang wie dit de 'steen des aanstoots' fan Surhústerfean."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Dodenherdenking in Drogeham

Dodenherdenking in Drogeham

regionaal nieuws

Dodenherdenking bij kruiskerk in Burgum

Dodenherdenking bij kruiskerk in Burgum

regionaal nieuws

Dodenherdenking in Drachten

Dodenherdenking in Drachten








Poll: Worden eilanders anders behandeld door de lokale politie?

Ja  
54.2%
Nee  
19.8%
Geen idee  
26%
393 stemmen - poll is beëindigd