Account
Logo
Zoeken
15.8 °C

Cassière pikte geld om indruk te maken

do 27 november 2014, 14.30 uur

LEEUWARDEN - Een 21-jarige ex-inwoonster van Drachten is donderdag door de politierechter in Leeuwarden veroordeeld voor diefstallen die ze meer dan drie jaar geleden pleegde. De rechter concludeerde dat afstraffing na zoveel tijd geen nut meer had. De vrouw werd schuldig verklaard, maar ze kreeg geen straf. Ze was in 2011 bij de C1000 in Drachten werkzaam als parttime cassière. Toen de bedrijfsleider ontdekte dat er steeds geld miste, viel de verdenking op de verdachte.

Op het moment dat ze er op aan werd gesproken, in augustus 2011, had ze 100 euro op zak. Ze werd op staande voet ontslagen. De volgende dag haalde de vrouw haar spaarrekening leeg en betaalde ze 3000 euro terug aan de C1000. De vrouw zei dat ze eigenlijk geen idee had hoeveel ze had gestolen. Ze zei dat ze destijds een laag zelfbeeld had en weinig sociale contacten. Ze wilde het geld gebruiken om indruk te maken op haar omgeving. 'Om vrienden te kopen voor geld', verduidelijkte haar advocaat.

Nadat de diefstallen aan het licht kwamen, had de vrouw hulp gezocht. De advocaat vond dat de zaak veel te lang was blijven liggen: 'Het komt nu wel heel erg als mosterd na de maaltijd'. Volgens de berekening van de C1000 zou de vrouw ruim 5000 euro achterover hebben gedrukt. De advocaat had zijn bedenkingen bij die berekening. Hij vermoedde dat alle kasverschillen uit die periode op zijn cliënte werden afgewenteld. Het winkelbedrijf had op de zitting van de politierechter geen aanvullende schadevergoeding ingediend.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fries EU-debat vindt plaats in Gorredijk

Fries EU-debat vindt plaats in Gorredijk

Poll: Wat vind jij de beste bijdrage van de EU voor jou?

De euro! Geen gedoe met geld op vakantie  
35.3%
Vrij reizen en werken in EU-landen  
31.1%
Miljardenbijdragen voor regionale ontwikkeling  
9.2%
Gezamenlijke aanpak migratie / klimaatbeleid  
24.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




kwijt / misdaad in je straat

Gestolen fiets in Drachten

Gestolen fiets in Drachten

regionaal nieuws

Drama in Drachten: zelfdoding op openbare plek

Drama in Drachten: zelfdoding op openbare plek