Account
Logo
Zoeken
20 °C

Brug Kootstertille vanaf 27 juni weer open

za 21 juni 2014, 11.43 regionaal

KOOTSTERTILLE - De brug van Kootstertille gaat vanaf 27 juni weer open voor zwaar wegverkeer. Personenauto’s, fietsers en voetgangers konden tijdens de werkzaamheden wel gebruik maken van de brug. Als gevolg van een aanvaring van een lege chemicaliën-tanker met één van de pijlers van deze brug in oktober 2013 is de pijler gescheurd en zijn de remmingswerken zwaar beschadigd. In opdracht van Rijkswaterstaat, sinds 1 januari eigenaar en beheerder van de Hoofdvaarweg Lemmer Delfzijl, voerde provincie Fryslân de werkzaamheden uit.

Op maandag 23 juni wordt begonnen met de laatste herstelwerkzaamheden om de brug weer toegankelijk te maken voor al het wegverkeer. Het betreft het op voorspanning brengen van de kabels, die het fundament van de brug verstevigen. Na het uitharden van cement kan het zware wegverkeer vanaf vrijdag 27 juni weer gebruik maken van de brug.

Na de bouwvakvakantie worden de resterende werkzaamheden afgerond, te weten het koppelen van pijler 3 aan pijler 4 en het plaatsen van definitieve remmingwerken. Als deze werkzaamheden zijn afgerond, zal de brug weer volledig voor bediening kunnen worden vrijgegeven.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws