Account
Logo
Zoeken
23 °C

Werknemer fietsfabriek steelt dure onderdelen

wo 11 juni 2014, 20.00 regionaal

LEEUWARDEN - De verbazing was groot bij fietsfabrikant Koga in Heerenveen. Dat juist een personeelslid die al jaren tot ieders tevredenheid bij het bedrijf werkte dure fietsonderdelen uit het magazijn pikte, om ze vervolgens op Marktplaats.nl te koop aan te bieden, dat konden ze bij de fietsenfabriek maar moeilijk geloven. Maar het was wel degelijk de 38-jarige werknemer uit Drachten geweest die na een dienstverband van 14 jaar voor meer dan 20.000 euro aan onderdelen had gepikt. De man werd woensdag door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur waarvan de helft voorwaardelijk.

In de zomer van vorig jaar was de Drachtster ten einde raad. Hij zat diep in de schulden toen hij als een soort kat in het nauw besloot om dure fietsonderdelen van zijn werkgever te stelen om ze op Marktplaats te koop aan te bieden. Bij Koga merkten ze dat er spullen uit het magazijn verdwenen. Toen een exclusief crankstel dat net een dag eerder uit het magazijn was ontvreemd op de website van een online fietsenwinkel verscheen, werden er stappen ondernomen. In februari werden verborgen camera's in het magazijn geplaatst. De volgende dag liep de boosdoener al tegen de lamp. De Drachtster bekende vlot. Hij zou voor zo'n 25.000 euro aan onderdelen achterover gedrukt hebben.

Volgens zijn advocaat was tweederde van de gestolen spullen teruggegaan naar Koga. Er zou nog een gat van zo'n 6000 euro zijn van onderdelen die niet teruggekomen zijn. De eigenaar van de online fietsenwinkel zei dat hij zich van geen kwaad bewust was geweest. De Almeloër (49) zou regelmatig spullen hebben 'besteld' bij de Drachtster. Sommige fietsonderdelen kreeg hij in de originele groothandelsverpakking aangeboden. Volgens de rechter was hij 'gepokt en gemazeld in de wielerwereld' en had hij kunnen en moeten weten dat de handel niet koosjer was. De Almeloër kreeg een werkstraf van 30 uur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws