Account
Logo
Zoeken
23.1 °C

Hurdegariper slaat bikeragent:1000 euro boete

wo 11 juni 2014, 14.15 regionaal

LEEUWARDEN - Een Hurdegariper (37) vond dat zijn maat door twee politiebikers in Leeuwarden onterecht werd bekeurd voor drinken op straat. De Hurdegariper wilde zijn maat helpen, maar hij deed dat op zo'n manier dat hij de agenten in hun werk belemmerde. En dat is tegenwoordig extra link, als je al eens bent veroordeeld tot een werkstraf. Volgens de wet moet een rechter bij een volgende gelegenheid een gevangenisstraf opleggen. Dat gebeurde woensdag niet. De politierechter vond een vrijheidsstraf te ver gaan. De Hurdegariper kreeg een boete van 1000 euro.

Op 9 maart was de man op stap in Leeuwarden. Op het Ruiterskwartier stonden volgens hem een aantal personen met een glas bier in de hand. Dat alleen zijn maat door de bikeragenten werd aangesproken en beboet vond de Hurdegariper niet terecht. Hij mengde zich in de discussie en ging tussen de agenten en zijn vriend staan. Toen hij door een van de agenten werd weggetrokken, sloeg de Hurdegariper de politieman de helm en de zonnebril van het hoofd.

Het was geen gerichte klap geweest, volgens de Hurdegariper. Hij besefte dat hij fout was geweest. 'Het is niet netjes, een agent moet zijn werk kunnen doen', zei de verdachte. Hij speelde met vuur. In juni 2010 kreeg hij 240 uur werkstraf voor een poging tot doodslag. Volgens de nieuwe wet op de taakstraffen mag de rechter binnen vijf jaar niet opnieuw een werkstraf opleggen. In plaats daarvan legde de politierechter een extra hoge geldboete op.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws