Account
Logo
Zoeken
14 °C

Kollumer racet met 180 km/u over de N355

di 27 mei 2014, 21.00 regionaal

LEEUWARDEN - Met een bloedgang van zo'n 180 kilometer per uur reed een 26-jarige Kollumer in de nacht van 28 juli 2012 over de N355 van Hurdegaryp naar Leeuwarden. De snelheid was een schatting van de politieagenten die de Kollumer op de hielen zaten. Die reden 170 en ze konden de snelheidsduivel niet bijhouden. Hij moest zich dinsdag voor de rechter verantwoorden. Niet alleen omdat hij veel te snel had gereden, hij was ook bijna frontaal op een politiewagen met daarin een agente geknald. Dat was in Leeuwarden, op de Archipelweg. De Kollumer had een verkeerde afslag genomen, hij was aan het spookrijden.

Hij reed recht op de auto van de politievrouw af. De agente kon nog net een slinger aan het stuur geven om een botsing te vermijden. De Kollumer reed zigzaggend door, naar de rotonde in de Groningerstraatweg. De politie had een VW-bus dwars op de rotonde gezet, maar de Kollumer nam de rotonde linksom. Even verderop parkeerde hij zijn auto in een straat, waar hij even later door de politie werd gevonden. De verdachte ging te voet verder. Hij zei tegen de rechter dat hij in paniek was geraakt. Achteraf kon hij niet goed uitleggen wat hem had bezield. De officier van justitie wist het wel: 'Denkt u dat we gek zijn? U ging er als een idioot vandoor, u wilde vluchten voor de politie'.

De Kollumer zei dat hij die avond twee flesjes bier had gedronken. Hij was in een café en bij vrienden in Buitenpost geweest. Hij was op weg naar zijn vriendin in Leeuwarden toen hij bij Hurdegaryp een stopteken kreeg. In plaats van te stoppen gaf hij gas. Tegen de politie zei hij destijds dat hij niet om die twee biertjes gepakt wilde worden. De rechter oordeelde dat hij zich in het geval van de agente schuldig had gemaakt aan een poging tot zware mishandeling. De Kollumer moet 522 euro smartengeld aan de politievrouw betalen. Hij werd veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur, een boete van 500 euro en een voorwaardelijke rijontzegging van zes maanden. Het rijverbod was voorwaardelijk omdat de zaak bijna twee jaar oud was.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws