Account
Logo
Zoeken
14.2 °C

Bejaarde Drachtster(89) rijdt op buurvrouw af

di 27 mei 2014, 17.00 regionaal

LEEUWARDEN - Hij is bijna 90 jaar oud en hij was in zijn hele leven nog nooit met Justitie in aanraking gekomen. Toch moest een 89-jarige Drachtster zich dinsdag bij de politierechter melden. De man zou op 22 december 2011 met zijn auto de eigenares van een kinderopvang hebben bedreigd. De bejaarde man zou met behoorlijke snelheid op de vrouw en op een van de oppaskinderen zijn af gereden. Vanwege zijn hoge leeftijd, was de Drachtster niet naar de zitting gekomen. Zijn advocate was er wel. Die vertelde dat de man alles ontkende. De beschuldigingen zouden deel uitmaken van een lange reeks pesterijen door de buren van de Drachtster. De auto van de Drachtster zou meermaals vernield en beschadigd zijn.

De eigenares van de kinderopvang was een van die buren. Er waren al langere tijd spanningen op de buurt. De buurvrouw zou de kinderen van de opvang wel vaker op een pleintje bij de woningen laten spelen. De verdachte zou de buurvrouw meer dan eens hebben gewaarschuwd dat dat een gevaarlijke situatie opleverde. Eind december 2011 was de man volgens twee getuigen en de buurvrouw zelf in volle vaart op een kind en de eigenares van de opvang af gereden. De Drachtster zou 'een straal gas' hebben gegeven en in volle vaart richting de kinderoppas zijn gereden. Tegen de politie had de man gezegd dat het verhaal 'een grote leugen' was.

Hij had boodschappen gedaan en bij terugkomst zijn auto op een gewone manier geparkeerd. Volgens de advocate, zij noemde de verdachte 'een gebroken, kwetsbare oude man', is de Drachtster inmiddels verhuisd naar een bejaardencentrum. De rechter ging er vanuit dat de verklaringen van de getuigen en de buurvrouw waarschijnlijk iets waren aangedikt. Maar dat er toch sprake was geweest van een bedreiging stond voor de rechter wel vast. Omdat de Drachtster is verhuisd en de kans dat er nog eens iets zal gebeuren uiterst klein is, legde de rechter een geheel voorwaardelijke boete van 500 euro op.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws